Știri

Soluția TSG euroShell la plata taxei de drum din Belgia

Noua taxă de drum din Belgia va putea fi plătită prin aparatele existente InterRoute Plus, oferite de TSG euroShell şi Axxes, fără a mai fi nevoie de investiţii suplimentare de 135 euro per aparat!

Aşa cum ştim cu toţii, începând cu 01 aprilie 2016, în Belgia va fi introdus sistemul electronic de taxare rutieră prin satelit (Viapass) pentru autovehiculele de marfă cu masa totală maximă admisă de peste 3.5 tone.

Viapass – noul sistem de taxă de drum va funcţiona prin satelit. Informaţiile vor fi colectate prin intermediul unui aparat de tip „On Board Unit (OBU)” care trebuie instalat pe toate vehiculele de peste 3.5 tone. Costul aparatului OBU (garanţia) este de 135 euro, suma returnabila în momentul returnării aparatului, în stare bună de funcţionare!

Soluția TSG euroShell la plata taxei de drum din Belgia

Clienţii TSG euroShell vor avea la dispoziţie o soluţie alternativă de plata- aparatele InterRoute Plus – cele funcţionale în momentul de faţă ca şi modalitate de plată a taxelor de drum în Franţa, Spania, Portugalia, tunelul Liefkershoek (Belgia) şi Herrentunnel (Germania).

Acest lucru înseamnă o economie substanţială pentru orice companie de transport care utilizează sistemul de plata ITR Plus sau este client euroShell. Companiile de transport sunt astfel scutite de achiziţionarea unui nou aparat suplimentar şi evită costurile de garanţie a aparatelor Satellic, cei 135 euro per aparat!

VEZI ȘI: Aplicarea Platon a fost confirmată de Vladimir Putin

Sistemul electronic de taxare rutieră din Belgia va include secţiuni de drumuri pe care, astăzi,  taxele sunt achitate prin viniete bazate pe timp (Eurovignette). Aceste secţiuni de drumuri sunt împărţite în 3 regiuni ale Belgiei (Flandra, Bruxelles și Valonia, grevată de TVA) şi au diferite tarife de taxare, nivelul taxei de drum depinzând  de clasa de poluare, masa totală maximă autorizată şi clasa de drum utilizată.

Pentru a calcula tarifele pentru noua taxă de drum din Belgia, vă recomandăm următorul calculator de taxe, pus la dispoziţie de partenerii noştri Axxes: https://www.axxes-bmap.com/simulator

Mai multe informații puteți afla de la echipa TSG euroShell.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button