Soluții Eberspächer pentru îmbunătățirea calității aerului în autobuze și autocare
O ventilare regulată a spațiilor închise reduce numărul de agenți patogeni.

Pentru a face călătoriile cu autobuze și autocare mai sigure, expertul în managementul termic Eberspächer a dezvoltat o soluție în 3 trepte pentru inactivarea virusurilor în sistemul de aer condiționat.
Numărul de patogeni poate crește considerabil în spații închise. De aceea, o ventilare regulată reduce riscul de infectare. Ventilarea îmbunătățește și condițiile din interior: prin creșterea umidității aerului, previne uscarea mucoaselor, oferind o protecția mai bună împotriva patogenilor.
Furnizarea unei cantități mai mari de aer proaspăt este deci o măsură eficientă, mai ales în transportul public. Pentru a putea beneficia de acest potențial, unitatea Eberspächer Bus & Coach a dezvoltat o soluție în trei trepte pentru a trata în proporție de 100% aerul care circulă prin sistemul de AC din autobuze și autocare.
Prima treaptă este un filtru de particule de tip plisat, care se montează lângă bobina vaporizatorului, înlocuind filtrul din spumă poliuretanică. În afară de praf, polen, mucegai și funingine, noile filtre vor colecta și stropii de apă care pot conține virusuri cu transmitere prin aerosoli. Stropii de apă pot avea între 0,6 și 10 microni.
Filtrele de particule Eberspächer pot reține până la 74% dintre particulele de 0,5 microni și până la 90% dintre cele de 10 microni. Filtrele sunt instalate în sistemul de aer condiționat din plafon.
VEZI ȘI: Eberspächer va dezvolta la Cluj-Napoca sisteme pentru vehicule autonome
A doua treaptă este un sistem electronic de curătare a aerului polarizat (EAC). În comparație cu filtrele de particule, acesta poate reține până la 97% dintre particulele cu dimensiunea de 0,3 microni și până la 99% dintre cele de 10 microni. EAC este montat pe returul sistemului de recirculare, sub unitate de AC, și începe să lucreze automat când este pornit sistemul AC. Eberspächer oferă EAC în 7 dimensiuni diferite.
A treia și cea mai eficientă metodă este Modulul UV-C LED. Tot aerul care circulă prin unitatea AC este tratat, iar rata de sterilizare este de 99,9%. Sistemul conține între 4 și 6 module, cu până la 198 de leduri UV-C. Testele independente au confirmat că sistemul este eficient împotriva tulpinilor H1N1 and H3N2. Modulele pot fi utilizate fie în interiorul sistemului de aer condiționat din plafon, fie în conductele de aer. Astfel, coluția poate fi adaptată pentru orice sistem de aer condiționat.