Soluții inteligente pentru transportul cu frig

Soluții inteligente pentru transportul sub temperatură controlată
Thermo King, producătorul de soluții pentru transportul sub temperatură controlată, a prezentat în cadrul IAA 2016 o serie de inovații în ceea ce privește viitorul refrigerării.

În cadrul târgului de la Hanovra din această toamnă, compania americană fondată în 1938, numărul 1 în ceea ce privește soluțiile pentru transportul cu frig, a venit cu o serie de noutăți menite să scadă consumul de combustibil și să crească eficiența.

Soluții inteligente pentru transportul cu frig

Printre noutățile prezentate s-a aflat SLXi, echipament frigorific pentru semiremorcă dezvoltat cu un accent extins asupra inteligenței unității, capacității de comunicare, consumul de combustibil și gestionare a temperaturii.

Gama SLXi este rezultatul mai multor mii de ore de cercetare și dezvoltare. În plus, Thermo King a discutat cu sute de clienți și a analizat datele înregistrate pe mai bine de 1.000 de echipamente utilizate zilnic. Cunoștințele acumulate le-a permis inginerilor să îmbunătățească platforma existentă SLX, astfel încât să satisfacă nevoile clienților.

Noua gamă SLXi vine cu îmbunătățiri din punct de vedere a consumului de combustibil, conectivitate în timp real și un control mai bun al temperaturii.

Gama SXLi include parametrii de funcționare personalizabili în funcție de aplicație și condițiile ambientale pentru a satisface nevoile clienților. Profilele personalizate crează performanțe optimizate și o reducere a consumului de combustibil între 10-20%, în comparație cu modelul dinainte.

Conectivitate 24/7 grație telematicii în standard
Odată cu achiziția Celtrak în octombrie 2015, SLXi a devenit prima unitate frigorifică pentru semiremorcă complet echipat telematic, ce oferă o vizibilitate completă asupra stării unității dar și a încărcăturii prin intermediul noului dispozitiv TK BlueBox și a conexiunii Bluetooth în standard.

Unitate de management la distanță și acces la date
TK BlueBox colectează și stochează datele unității SLXi, care pot fi accesate printr-o aplicație gratuită de pe telefon sau dispozitiv cu Bluetooth. Acest lucru oferă două căi de comunicare, care permit gestionarea unității în timp real și accesul la datele critice.

VEZI ȘI: Sistemele de siguranță n-ar mai trebui să poată fi decuplate

Utilizatorii pot administra decongelare și ruta. Acești paramentri pot fi setați de la distanță fără a fi nevoie de un contract sau crearea unui cont. Aplicația poate fi instalată pe dispozitive iOS sau Android.

Controlul îmbunătățit al temperaturii
Noul controler SR-3 permite un control mai precis al temperaturii precum și o eficiență mai ridicată din punct de vedere a consumului de carburant datorită benzilor mai flexibile și mai largi de temperatură în modul Cycle Sentry. Noul controler permite setarea temperaturii cu o precizie de 0.1 grade Celsius.

Modelele de multi-temperatură, Precision Temperature Control (PTC), reduc în mod eficient devierea temperaturii cu 80% față de tehnologia anterioară și, în funcție de condițiile de funcționare, mențin temperatura în dubă în termen de aproximativ 0.15 grade Celsius.

PTC oferă o presetare automată a capacității de modelare și controlul a temperaturii pentru a asigura un mediu optim în atât în centrul cât și în spatele dubei de frig, ideal pentru mai bine de 95% dintre clienți, transportatori de produse proaspete.

Impact mic asupra mediului
Noua gamă SLXi vine cu noi caracteristici care permit companiilor de transport să reducă considerabil impactul asupra mediului. Printre aceste noi caracteristici, amintim de viteza de lucru mai mică a motoarelor ce generează un consum mai mic datorită unui radiotor mai mare cu 27%.

Emisiile anuale de dioxid de carbon au fost reduse cu 2.4 tone și de azot and NOx cu aproximativ 15% comparativ cu modelul anterior. Lichidul de rpcire R-452A coboară potențialul de încălzire globală (GWP) cu aproximativ jumptate față de R-404A.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker