Soluții moderne de siguranță și încărcare a semiremorcilor

Soluții moderne de siguranță și încărcare a semiremorcilor
Tehnologia evoluează constant, mai ales în sectorul de transport rutier, acolo unde a cunoscut o adevărată revoluție în ultimii ani.

Krone este unul dintre producătorii de vehicule comerciale care oferă constant noutăți moderne de siguranță și încărcare a semiremorcilor sale. Așa se face că în cadrul IAA 2018 de la Hanovra, producătorul german a prezentat o serie de sisteme gândite pentru a îmbunătăți siguranța în trafic, a-i scăpa pe dispeceri de o muncă dificilă și a-i ajuta pe șoferi în momentul manervrelor în spații mici.

Soluții moderne de siguranță și încărcare a semiremorcilor

Primul pe list producătorului german este sistemul Safe Curtain care securizează prelata și este mai ușor și mai simplu de utilizat decât cele aflate până acum în vânzare.

VEZI ȘI: Setați corect clasa de greutate și numărul de axe în aparatul de bord Toll Collect

De asemenea, semiremorca cu prelată pregătită de Krone dispune de lumini de semnalizare amplsate în zonele laterale ale acesteia, astfel încât manevrele de schimbare a direcției să poată fi observate cu și mai multă ușurință.

În plus, noile semnalizatoare îi vor ajuta pe pietonii și pe bicicliștii care au trecut de partea din spate a semiremorcii să vadă direcția viitoare a autotrenului, fără să mai existe riscul unui accident.

Al doilea sistem pregătit de Krone se numește Smart Birdview și folosește patru camere video și un software special. Imaginile primite de la camerele video sunt prelucrate, iar mai apoi șoferul primește o imagine de sus a autotrenului. Astfel, manevrarea în spațiile înguste devine mai simplă, iar posibilele accidente sunt evitate.

Utimul sistem pe listă se numește Smart Scan Load Space Detection. Mulțumită acestuia, dispecerii pot primi instantaneu informații clare cu privire la spațiul disponibil dintr-o semiremorcă. Acest sistem reprezintă o evoluție a vechiului Krone Cargo Hold Detection, tehnologie care în 2016 a primit titlul de „Smart Trailer”.

Follow #infotrucker