MedicalȘtiriTips & Tricks

Soluții pentru a evita durerile de spate

Durerile de spate în zona lombară sunt o problemă cu care mulți șoferi profesioniști se confruntă, din cauza perioadei lungi pe care o petrec la volan. Din fericire, există câteva soluții simple pentru a preveni această afecțiune.

Un șofer profesionist, fie el taximetrist sau camionagiu, petrece chiar și 12 ore pe zi la volan. Astfel, această categorie este cea mai predispusă la lombalgie, adică dureri de spate. Din fericire, există și câteva soluții pentru a preveni apariția acestei afecțiuni.

Soluții pentru a evita durerile de spate

Menține o poziție corectă a corpului

Cea mai simplă metodă de a preveni apariția lombalgiei este să menții o poziție corectă a corpului atunci când conduci. În primul rând, spatele trebuie să fie drept, astfel încât coloana să fie în poziția ei naturală, în formă de S. Atunci când conduci aplecat în față, forma coloanei se modifică, devenind un C, și astfel durerile în zona lombară își pot face apariția. În plus, conducând astfel, în timp, curbura coloanei în zona superioară se poate accentua, lucru care duce la apariția cocoașei.

Genoflexiunile ajută la decompresia coloanei

Stând la volan pentru o perioadă lungă de timp, vertebrele coloanei se compresează, ducând astfel la apariția durerilor de spate. Specialiștii recomandă ca, o dată la două ore, să iei o scurtă pauză și să faci câteva exerciții fizice. Genoflexiunile sunt cea mai bună soluție pentru a-ți decompresa vertebrele. Nu este nevoie decât de câteva repetiții pentru a realiza acest lucru. O altă metodă, care nu implică mișcare, este să stai pur și simplu să stai în poziția ghemuit.

Perna, un prieten de nădejde

Dacă suferi deja de probleme cu spatele, o simplă pernă te poate ajuta enorm. Înainte de a pleca la drum, leagă-ți o pernă de spate, în zona lombară. Perna ar trebui legată la nivelul coatelor, destul de strâns încât să nu se poată mișca. Apoi, când ești la volan, lasă-te pe spate, și relaxează-ți mușchii, atât cei lombari cât și cei abdominali.

Din aceeași categorie...

Back to top button