BusȘtiri

Soluții pentru un transport public local mai sigur, inteligent și ecologic

În cadrul Busworld 2019, compania tehnologică ZF a prezentat mai multe soluții de trecere la un transport public local mai sigur, inteligent și ecologic.

Congestiile de trafic, lipsa locurilor de parcare, interdicțiile de circulație pentru vehiculele diesel, respectiv frica de blocaje și îndeplinirea obiectivelor climatice au făcut multe orașe să-și extindă serviciile de transport public local.

Soluții pentru un transport public local mai sigur, inteligent și ecologic

O rețea de mijloace de transport public local diferite și interconectate ar trebui să ofere locuitorilor din zonele urbane toate avantajele mobilității.

În acest context, ZF sprijină trecerea către un transport public mai sigur, inteligent și cu emisii reduse, prin intermediul unei game variate de sisteme electrice de propulsie pentru toate tipurile de vehicule, plus senzori și cutii de control pentru sistemele de transport autonome.

Cu ocazia Busworld 2019, compania tehnologică a prezentat portofoliul său extins de soluții, inclusiv noua transmisie automată EcoLife și motorului electric CeTrax, o soluție de modernizare a autobuzelor diesel.

VEZI ȘI: Echiparea cu anvelope de iarnă este obligatorie în Austria începând cu 1 noiembrie

Pentru a oferi o alternativă mai durabilă și mai atractivă la mobilitatea individuală, un număr din ce în ce mai mare de rețele de transport public local furnizează servicii largi și interconectate, care includ mijloace de transport tradiționale, cum ar fi autobuzele și trenurile, alături de opțiunile de ride-sharing sau serviciul de închireriere a biciclete lor electronice.

Soluții electrice pentru întreg spectrul de vehicule
De exemplu, ZF oferă soluții de propulsie electrică pentru vehicule de orice dimensiune – de la motor electric pentru biciclete, până la soluții de electrificare a autobuzelor articulate.

Soluții pentru un transport public local mai sigur, inteligent și ecologic

Spre exemplu, motorul electric central CeTrax de tip „plug-and-drive” oferă posibilitatea producătorilor sau chiar opertorilor să-și electrifice autobuzele existente fără modificări majore la șasiu, axe, structură sau diferențial. În mod alternativ, axa portală electrificată AxTrax AVE reprezintă o soluție atractivă pentru producătorii de autobuze.

Ambele produse sunt potrivite pentru modernizarea flotelor actuale cu propulsie diesel, soluția de montare retrofit fiind furnizată de compania e-tro-Fit GmbH.

Soluții pentru un transport public local mai sigur, inteligent și ecologic
ZF furnizează atât CeTrax, cât și AxTrax AVE ca un sistem general coordonat, combinat cu un invertor și un control de acționare, garantând astfel clienților săi performanța maximă, eficiența și durata de viață.

Germanii nu sunt doar furnizori de sisteme pentru propulsia electrică, ci și pentru platforma Openmatics Connectivity iar, în plus, oferă acces la rețeaua mondială de ateliere.

Soluții pentru un transport public local mai sigur, inteligent și ecologic

ZF continuă, de asemenea, să acorde o importanță deosebită șoferilor, pentru ca aceștia să fie din ce în ce mai eficienți și ecologici. Astfel, Grupul a lansat la Busworld 2019 noua generație a transmisiei automate EcoLife pentru autobuze, care poate reduce consumul de combustibil cu până la 3%.

Sistemele digitale fac gestionarea flotei mai eficientă
Fiabilitatea și eficiența sunt factori decisivi pentru operatorii de transport. Bazându-se pe experiența sa largă, ZF oferă soluții digitale inteligente pentru a evita opririle neplanificate și a permite gestionarea eficientă a flotei.

Grupul oferă un instrument cuprinzător atât pentru flotele de autobuze complet electrice, cât și pentru cele mixte, sub forma platformei Openmatics Connectivity. Aceasta conține toți parametrii și datele de diagnostic relevante ale propulsiei electrice, permițându-le operatorilor să obțină maximum de la infrastructura de încărcare și să planifice întreținerea autobuzelor.

De asemenea, program de întreținere predictivă ZF-DriveLife bazat pe Cloud monitorizează și analizează în mod constant starea transmisiei EcoLife, utilizată pe autobuzele urbane.

Soluții pentru un transport public local mai sigur, inteligent și ecologic

Acest lucru permite operatorilor și producătorilor să maximizeze durata de viață a transmisiei printr-o întreținere predictivă, reducând în același timp și costurile de operare și timpul de staționare în service.

O abordare de întreținere predictivă similară este folosită și la autocarele turistice echipate cu transmisie TraXon. Cu această nouă caracteristică, ZF și-a pregătit transmisia TraXon pentru viitorul digital al industriei vehiculelor comerciale.

Transport autonom pentru o calitate a vieții ridicată
În viitor, sistemele de transport de tip ride-sharing cu autovehicule autonome vor aduce o altă contribuție majoră la mobilitatea urbană inteligentă. Și aici ZF a dezvoltat o gamă cuprinzătoare de cameră, senzori radar și lidar pentru a permite acestor ”taxiuri robot” să circule în siguranță în trafic urban.

Grupul oferă cel mai puternic computer central disponibil în prezent în industria auto sub forma casetei de control ZF ProAI RoboThink AI. Împreună cu e.GO Moove GmbH și cu furnizorul olandez de servicii de mobilitate 2getthere, unde ZF are cumpărată o participație majoritară, ZF lucrează la diferite sisteme de transport autonom pentru viitoare mobilitate urbană.

Din aceeași categorie...

Back to top button