In FocusTop News

Sondaj: Ce îi enervează cel mai mult pe șoferii de camion

Frânarea intenționată în fața camionului a urcat deja pe locul 2 în topul acțiunilor ce îi enervează cel mai mult pe șoferii de camion. Vezi aici Top 5.

Olanda este una dintre țările cu cele mai bune statistici legate de transportul greu. Un sondaj recent a vrut să afle care sunt lucrurile ce îi enervează cel mai mult pe șoferii de camion.

Sondaj: Ce îi enervează cel mai mult pe șoferii de camion

Potrivit National Drivers Survey, la care au răspuns 824 de șoferi profesioniști olandezi, 86,9% dintre șoferii de camion au experimentat pe pielea lor o frânare intenționată din partea unui alt participant la trafic.

Mai mult, peste trei sferturi dintre șoferii de camion (77,3%) au fost de mai multe ori victimele unei asemenea forme de agresiune în trafic.

Top 5 acțiuni care enervează șoferii de camion:

  • autoturismele care le taie fața atunci când ies de pe autostrăzi
  • frânarea intenționată în fața camionului
  • șoferii distrași de telefoanele mobile
  • autoturismele care circulă cu viteze mai mici de 80 km/h pe autostradă
  • vehiculele care blochează benzile de accelerare sau decelerare

VEZI ȘI: Pe 7 decembrie se deschide cea mai mare parcare pentru camioane din Marea Britanie

Pe lângă problemele de trafic, sondajul a studiat și modul în care șoferii olandezi văd alte teme care le afectează profesia, precum criza de șoferi sau inovațiile tehnologice.

67% dintre șoferi au indicat că simt un deficit de șoferi în activitatea lor zilnică. De asemenea, 75% dintre șoferi cred că profesia lor va arăta diferit în 10 ani, din cauza dezvoltărilor tehnologice. 25% dintre șoferii de camion văd aceste inovații ca o amenințare pentru locul lor de muncă.

Rezultatele complete ale sondajului pot fi consultate aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button