Spania a emis prima amendă pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabină

Prima amendă emisă în Spania pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabină
În Spania a fost emisă prima amendă de 2.000 de euro pentru efectuarea repausului săptămânal normal în cabină.

Amenda în valoare de 2.000 de euro a fost emisă în zona Cantabria în timpul unui control de rutină efectuat în luna martie 2019 privind respectarea interdicției de efectuare a repausului de 45 de ore în cabina, scrie Gure Truck.

Spania a emis prima amendă pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabină

Particularitatea acestui caz este că, anterior, șoferul efectuase un repaus săptămânal normal în Italia, fără a oferi nici o dovadă a șederii într-un hotel.

Ulterior, în Spania, șoferul a luat un alt repaus săptămânal normal în cabină, de asemenea, depășind 45 de ore și fără a prezenta dovezi că acesta a fost cazat la hotel.

Odată cu intrarea în vigoare a Decretului Regal nr. 70/2019 (20 februarie 2019), cu aplicare din 21 februarie 2019, care interzice efectuarea repausului săptămânal normal în cabină în Spania, trebuie să aveți în vedere că, perioadele de timp alocate ca odihnă care nu îndeplinesc toate cerințele stabilite în regulamentele CE privind timpul de conducere și perioadele de odihnă, nu vor fi considerate perioade de odihnă.

VEZI ȘI: Transportator român amendat cu 31.700 de euro pentru manipularea tahografului în Germania

Motivul pentru această schimbare este că autoritățile spaniole doresc să înceapă să controleze dacă șoferii de camioane efectuează repausul de 45 de ore în cabină, deoarece, în conformitate cu articolul 8 alineatul (8) din Regulamentul (CE) Nr. 561/2006, acest lucru nu este permis.

Urmând această logică, dacă luați o repaus săptămânal normal în camion, nu respectați Regulamentul (CE) Nr. 561/2006, iar respectiva perioadă nu va fi considerată odihnă.

Follow #infotrucker