infovreme

Spania anunță cod roşu şi portocaliu de precipitaţii severe

Cod portocaliu şi roșu de fenomene meteorologice severe în perioada 19 – 21 ianuarie 2017, în provinciile Valencia şi Alicante din Spania.

Agenţia Meteorologică de Stat spaniolă – AEMET a emis o avertizare de fenomene meteorologice severe pentru perioada 19 – 21 ianuarie 2017, în Comunitatea Valenciană (provinciile Valencia şi Alicante), de tip cod portocaliu şi roșu.

Spania anunță cod roşu şi portocaliu de precipitaţii severe

Fenomenele meteorologie se caracterizează prin căderi masive de precipitații, care vor fi sub formă de ninsoare, la altitudini inițial de 400 m, ulterior această limită crescând spre 800 – 1000 m.

În zonele montane va apare fenomenul de viscol, din cauza intensificărilor de vânt. Codurile au fost emise ca urmare a formării în bazinul Mării Mediterane a unei zone de presiune joasă, care va determina furtuni puternice, cu ploi torențiale, vânt puternic şi ninsori în zonele montane ale celor două provincii ale Comunităţii.

Zonele de coastă şi de munte vor fi ariile unde intensificările de vânt vor putea avea, local şi temporar, un caracter de vijelie. Se menționează că circulaţia rutieră, în special cea a camioanelor, pe autostrăzile A7, AP7, A3, A35 şi A31 va fi afectată de aceste intensificări ale vântului şi de căderile de zăpadă.

Este posibil ca zborurile operate pe două aeroporturi internaționale, cele de la Valencia şi Alicante, să aibă întârzieri faţă de orarul normal sau chiar să fie anulate.

VEZI ȘI: OUG pentru continuitatea transportului de călători între București și Ilfov

Puteți solicita asistenţă consulară la numărele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Consulatului României la Castellon de la Plana: +34677842467.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button