ȘtiriTop News

Spania ar putea deveni a doua țară în care șoferii nu sunt obligați să descarce

După Portugalia, Spania ar putea deveni a doua țară europeană în care va exista o lege ce prevede că șoferii nu sunt obligați să descarce și încarce marfa.

Sindicatele de șoferi profesioniști din Spania amenință cu o grevă generală înaintea Crăciunului, în perioada 20-22 decembrie. Spaniolii solicită îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru șoferi, inclusiv copierea modelului din Portugalia, care a interzis conducătorilor auto să mai încarce și descarce marfa.

Spania ar putea deveni a doua țară în care șoferii nu sunt obligați să descarce

În încercarea de a opri greva, guvernul a prezentat un document cu o serie de măsuri caracterizate drept ”istorice și ambițioase”, menite a rezolva problemele din sectorul de transport. Printre acestea se numără și o restricționare a activităților de încărcare și descărcare pentru șoferi, dar fără o interdicție clară.

VEZI ȘI: Din 2023, companiile din Spania vor putea testa șoferii pentru alcool și droguri

Mai exact, conform propunerii, problema operațiunilor de încărcare și descărcare ar deveni una deschisă negocierilor dintre compania de transport și client.

În principiu, clientul ar trebui să se ocupe de încărcarea și descărcarea mărfii. Totuși, dacă șoferul va efectua și aceste activități, el ar trebui să fie plătit suplimentar.

Comitetul Național pentru Transport Rutier (CNTC) a respins propunerea guvernului, menținându-și chemarea la grevă generală pentru perioada 20-22 decembrie. Totuși, CNTC a recunoscut că negocierile au avansat, nefiind exclus ca în următoarea săptămână să se ajungă la un acord.

Din aceeași categorie...

Back to top button