Știri

Spania: Cușcă de așteptare pentru șoferii de camion la încărcare

O fabrică de medicamente din Spania a introdus o cușcă în care șoferii de camion pot aștepta până la încărcarea sau descărcarea mărfii.

Toată Europa vorbește intens despre lipsa șoferilor de camion și totuși abuzurile împotriva acestei categorii profesionale nu încetează să uimească.

Spania: Cușcă de așteptare pentru șoferii de camion la încărcare

Imaginea de mai sus a fost prezentată de asociația sindicală spaniolă CCOO și este surprinsă în interiorul depozitului unei fabrici de medicamente.

Ea reprezintă o cușcă în care șoferii de camion pot aștepta încărcarea sau descărcarea mărfii, explicația oficială fiind că în acest mod compania se protejează de eventualele accidente și furturi.

Totuși, condițiile de ”cazare” sunt jalnice: șoferul ar trebui să aștepte într-un spațiu minuscul, având la dispoziție maxim un scaun, fără altă preocupare decât citirea afișelor de pe pereți.

VEZI ȘI: Polonia introduce până la 30 septembrie programul de condus de maxim 11 ore

Putem să sperăm măcar că utilizarea dispozitivului nu este obligatorie și că șoferii pot alege să aștepte finalizarea operațiunilor de încărcare și descărcare și în alt loc.

Ca o ironie, cușca de așteptare a fost lansată în Spania, țară care va aplica în curând interdicția șoferilor de a participa la încărcarea sau descărcarea mărfii. Măsura, obligatorie de la 3 septembrie, ar trebui să îmbunătățească mediul de lucru al șoferilor de camion. Halal îmbunătățire, dacă trebuie să aștepți în cușcă.

Din aceeași categorie...

Back to top button