Știri

Spania: Guvernul a aprobat legea care interzice șoferilor să manipuleze marfa

Guvernul din Spania a aprobat, la 1 martie, legea care interzice șoferilor să încarce sau descarce marfa, potrivit acordului stabilit în luna decembrie.

Temerile transportatorilor spanioli au fost astfel risipite, noua lege prevăzând atât interdicția șoferilor de a manipula marfa, cât și despăgubiri pentru companiile de transport ale căror camioane sunt obligate să aștepte mai mult de o oră înainte de încărcare sau descărcare.

Spania: Guvernul a aprobat legea care interzice șoferilor să manipuleze marfa

Decretul-Lege, care este așteptat să fie publicat joi în Gazeta Oficială a Statului, include o serie de măsuri referitoare la diferite aspecte ale transportului de marfă.

Conform decretului, este interzis prin lege ca șoferii să efectueze operațiunile de încărcare sau descărcare, atât la destinatar, cât și la destinație. Excepție fac anumite specialități, care necesită participarea șoferilor, precum mutările, cisternele, transportoarele de mașini, vehiculele cu macara, coletăria și livrările de încărcături parțiale la punctele de vânzare.

În aceste cazuri, transportatorul va primi o remunerație diferită de cea pentru cursă, care va fi detaliată pe factură. Legea va intra în vigoare peste 6 luni de la publicarea în Gazeta Oficială, lasând timp proprietarilor centrelor logistice să angajeze și instruiască personal specializat pentru încărcări și descărcări. Încălcarea interdicției va fi sancționată cu amenzi de până la 4.600 de euro.

VEZI ȘI: Legea privind aministia fiscală pentru diurnă, adoptată și de Camera Deputaților

În ce privește timpii de așteptare la centrele de încărcare și descărcare, perioada maximă permisă de lege a fost redusă la o oră. După această perioadă, transportatorul este îndreptățit să ceară despăgubiri de la client.

De asemenea, guvernul spaniol a aprobat obligația de a actualiza tarifele de transport în funcție de prețul motorinei. Aceasta se va aplica tuturor contractelor de transport aflate în derulare, indiferent dacă acordurile sunt scrise sau verbale.

Legea mai prevede și controale pentru respectarea Directivei Detașării de către companiile de transport din alte țări care efectuează curse în Spania.

Din aceeași categorie...

Back to top button