Știri

Spania legalizează combinațiile Duo Trailer de 32 de metri și 72 de tone

După 5 ani în care au fost permise doar la nivel experimental, Spania legalizează combinațiile Duo Trailer de 32 de metri și 72 de tone.

Începând din 2019, Directoratul General de Trafic din Spania a permis circulația a aproximativ 100 de combinații Duo Trailer, cu două semiremorci normale. Ansamblurile de 32 de metri lungime și până la 72 de tone au fost testate în special de marii operatori logistici, preponderent în transporturi pentru industria automotive.

”După 5 ani de teste, putem considera că am acumulat suficiente cunoștințe și experiență. Nu mai are niciun rost să continuăm aceste teste, deoarece sectorul de transport este deja pregătit pentru utilizarea Duo Trailer în transportul public de mărfuri”, se arată într-un comunicat al Directoratului General de Trafic.

Conform asociației FENADISMER, combinațiile Duo Trailer au acum același statut în Spania cu așa numitele Megatruck, un ansamblu cu cel puțin 6 axe, cu lungime maximă de 25,25 metri și greutate maximă de 60 de tone.

VEZI ȘI: Unde, când și cum se petrec furturile din camioane din Spania

Combinațiile de 25 de metri lungime au fost legalizate în Spania în 2015. Pentru folosirea lor, companiile de transport trebuie doar să ceară o autorizație de la Directoratul de Trafic, în care să declare itinerariul ce urmează a fi parcurs.

Combinațiile de 25,25 de metri și 60 de tone sunt specificate și în noua propunere pentru Directiva greutăților și dimensiunilor camioanelor din UE și ar putea fi folosite în viitor în traficul internațional european.

Din aceeași categorie...

Back to top button