Știri

Spania: Noua interdicție de încărcare și descărcare se aplică în general

Potrivit transportatorilor din Spania, noua interdicție de încărcare și descărcare pentru șoferi, care a intrat în vigoare în această lună, se aplică la majoritatea expeditorilor și companiilor de distribuție.

Începând de la 2 septembrie se aplică în Spania o interdicție la încărcare și descărcare pentru șoferii camioanelor de peste 7,5 tone. Sunt exceptate doar anumite specializări, precum camioanele de mutări, cisternele, transportoarele de vehicule, automacaralele, coletăria și livrarea de mărfuri fracționate la punctele de vânzare.

Spania: Noua interdicție de încărcare și descărcare se aplică în general

Conform informațiilor oferite de membrii asociației spaniole FENADISMER, majoritatea expeditorilor și companiilor de distribuție din Spania respectă interdicția.

Totuși, asociația reamintește că pe site-ul Ministerului de Transport este încă disponibilă o adresă de email pentru plângeri anonime privind nerespectarea legii, care poate fi folosită de orice șofer sau angajat al unei companii de transport.

VEZI ȘI: Transportatorii danezi vor o relaxare a regulilor din Pachetul de Mobilitate

În plus, Directoratul General pentru Transport Rutier va lansa în următoarele săptămâni un studiu privind timpii de așteptare la centrele de încărcare și descărcare din Spania, cu scopul de a propune noi reguli care să îmbunătățească eficiența acestora.

Potrivit informațiilor FENADISMER, au fost selectate 28 de platforme logistice din toată țara, din diferite sectoare economice (alimente, oțel, chimicale, colete, automotive, porturi, petrol, vânzări, aeroporturi și altele). Acestea vor fi monitorizate în colaborare cu transportatorii care operează în facilitățile respective, dar și cu Agenția Spațială Europeană.

Din aceeași categorie...

Back to top button