ȘtiriTop News

Spania ridică restricțiile pentru camioane din acest weekend

Acestea ar fi afectat în special tranzitul camioanelor prin zona Madrid.

Directoratul General de Trafic din Spania a ridicat restricțiile de circulație pentru camioane de peste 7,5 tone din perioada 30 aprilie – 3 mai 2021.

DGT Spania a aprobat în la finalul lunii ianuarie calendarul de restricții pentru camioane din 2021. Totuși, datorită situației create de pandemia de coronavirus, era de așteptat ca autoritățile spaniole să relaxeze aceste restricții în anumite date.

Printr-un ordin emis la 26 aprilie, DGT a fost de acord cu ridicarea restricțiilor pentru vehicule de peste 7,5 tone în perioada 30 aprilie – 3 mai 2021, ambele date fiind incluse.

De asemenea, în ziua de 3 mai se vor ridica și restricțiile pentru mărfuri periculoase și transporturi speciale pe toate drumurile din Comunitatea Castilla-La Mancha și provinciile Jaén și Segovia.

VEZI ȘI: Spania a redus vârsta minimă la care tinerii pot obține permisul de camion

Totuși, vor fi menținute restricțiile de traseu pentru vehiculele ADR stabilite prin secțiunea B.2.2 a Rezoluției Anuale, precum și restricțiile uzuale și specifice menționate în Anexa V pentru vehicule implicate în transporturi speciale.

Restricțiile din acest weekend ar fi afectat în special tranzitul camioanelor prin Comunitatea Madrid. În această perioadă, în regiunea se sărbătorește atât Ziua Muncitorului (1 mai), cât și Ziua Comunității Madrid (3 mai).

Din aceeași categorie...

Back to top button