Știri

Spania va monitoriza timpii de așteptare la depozite

Direcția Generală de Transport Rutier din Spania va începe în curând să monitorizeze timpii de așteptare pentru camioane la depozite, pentru încărcare și descărcare.

Printre măsurile agreate de guvernul spaniol cu transportatorii, în decembrie 2021, a fost și realizarea unui studiu național privind timpii de așteptare la centrele de încărcare și descărcare.

Spania va monitoriza timpii de așteptare la depozite

Studiul ar trebui să cuantifice costurile ineficiențelor logistice și să ajute la luarea unor decizii privind viitoarele regulamente din domeniu.

Direcția Generală de Transport Rutier a anunțat că va începe în curând să analizeze în timp real timpii de așteptare la anumite depozite, propuse de transportatorii din Spania. Pentru aceasta va fi folosită o aplicație computerizată folosită anterior pentru a monitoriza timpii de așteptare la trecerea granițelor.

VEZI ȘI: Noi reguli privind taxele de drum, în Bulgaria

Asociația spaniolă FENADISMER a publicat anul trecut un clasament al celor mai ineficiente platforme logistice din țară, în care șoferii așteaptă cel mai mult înainte de încărcare și descărcare.

Potrivit transportatorilor spanioli, situația s-a înrăutățit în ultimii ani, ajungându-se la timpi de așteptare de până la 5 ore. Aceste perioade forțate de inactivitate au ca rezultat creșterea costurilor de operare, deoarece companiile trebuie să-și mărească flotele cu până la 20% pantru a putea îndeplini cererea de servicii de transport.

Din aceeași categorie...

Back to top button