Spania va sancționa efectuarea repausului săptămânal normal în cabină

Spania va sancționa efectuarea repausului săptămânal normal în cabină

Spania a anunțat că va sancționa efectuarea repausului săptămânal în cabina camionului, în baza deciziei Curții Europene de Justiție (CJUE) din 20 decembrie 2017.

Ministerul Dezvoltării din Spania a anunțat pe 24 ianuarie 2018 că, începând cu 1 iulie 2018, va interzice șoferiilor de camion să efectueze repausul săptămânal normal în cabina camionului.

Această decizie face parte dintr-un proiect mai amplu de modificarea a regulamentului de elaborare a legii transportului terestru (ROTT).

VEZI ȘI: Combi-CBE este cel mai nou stivuitor electric multidirecțional de la Combilift

Pentru moment, autoritățile spaniole nu au furnizat detalii suplimentare cu privire la modul în care intenționează să controaleze și sancționeze efectuarea repausului săptămânal în cabina.

Conform informațiilor vehiculate în presa spaniolă, gravitatea încălcării va fi calculată în funcție de timpul de odihnă efectuat necorespunzător în cabina camionului.

Prin decizia din acest început de an, Spania se alătură Franței, Germaniei, Belgiei și Olandei, în ceea ce privește sancționarea repausului săptămânal.

Conform unor zvonuri, se pare că Italia va fi următoarea țară care va interzice efectuarea repausul săptămânal normal, anunțul urmând să fie făcut în luna februarie.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.