ȘtiriTruck Racing

Spectacol total în a 4-a etapa din FIA ETRC desfășurată pe circuitul Nürburgring

Cu cele două victorii obținute în weekend-ul trecut la Nürburgring, Jochen Hahn este tot mai aproape de un nou titlul de campion în Campionatul European de Curse de Camioane FIA (FIA ETRC).

A fost spectacol total weekend-ul trecut în Germania pe Nürburgring, unul din cele mai prestigioase circuite de motorsport din lume, acolo unde s-a desfășurat cea de-a 4-a etapă FIA European Truck Racing Championship.

Spectacol total în a 4-a etapa din FIA ETRC desfășurată pe circuitul Nürburgring

În fața a peste 120.000 de spectatori, germanul Jochen Hahn a fost omul weekend-ului, acesta câștigând două din cele patru curse programate, respectiv prestigiosul titlul „Truck Master”.

Programată sâmbătă dimineața, prima cursă a avut pe grilă 25 de camioane. Jochen Hahn (IVECO) a plecat din Pole Position pentru a șasea oară în acest sezon, urmat fiind de Antonio Albacete racing (MAN) și de eroul local Sasha Lenz (MAN).

După o luptă strânsă între, Hahn, Albacete, Lenz, Kiss, Lacko și Korber, cursa a fost câștigată de Jochen Hahn (IVECO), acesta bifând a șaptea victorie din sezon.

Pe locul doi a venit spaniolul Antonio Albacete (MAN), iar pe trei pilotul maghiar Norbert Kiss (Mercedes-Benz).

Prima victorie din sezon pentru Lacko
În a doua cursă (Reverse Grid Top Eight) de sâmbătă din pole position a plecat francezul Anthony Janiec (MAN), care a câștigat în 2018 a patra cursă de pe Nürburgring plecând tot din Pole Position.

Cursa a fost disputată încă din primele viraje, luptă roată la roată dintre Anthony Janiec, José Rodrigues (MAN) și cehul Adam Lacko (Freightliner) fiind în prim-plan.

Spectacol total în a 4-a etapa din FIA ETRC desfășurată pe circuitul Nürburgring

În dreptul Mercedes Arena, Lacko a reușit să treacă pe primul loc, după o depășire spectaculoasă a lui Janiec și Rodrigues. Pilotul ceh de la Buggyra a reușit să-și păstreze poziția de lider până la final, bifând astfel prima victorie din acest sezon.

Acesta a fost secondat pe podium de Sascha Lenz (MAN) și Jochen Hahn (IVECO), liderul clasamentului general FIA ETRC.

O nouă cursă câștigată de Hahn
Jochen Hahn (IVECO) a plecat de pe prima poziție a grilei de start, după ce acesta a reușit să obțină cel de-al doilea Pole Position pe Nürburgring.

Hahn Hahn a confirmat forma bună, imediat după start acesta reușind să se distanțeze la 1.6 secunde de Steffi Halm (IVECO), ocupanta poziției secunde.

VEZI ȘI: Camioanele Scania vor fi echipate cu PreView Side Defender II

Plecat de pe a treia poziție a grilei, Norbert Kiss (Mercedes-Benz) a avut probleme încă din debutul cursei. Acesta a fost împins în afara pistei în chiar primul viraj, în urma unui incident între mai multe camioane.

Spectacol total în a 4-a etapa din FIA ETRC desfășurată pe circuitul Nürburgring

Pilotul Tankpool24 a trebuit să facă mai multe manevre de evitare pentru a reintra pe pistă.

Un duel interesant a fost cel dintre Albacete și Halm, experimentatul pilotul spaniol reușind să treacă în cele din urmă de camionul Schwabentruck, care a fost nevoit să treacă în ultimul tur pe la boxe pentru o penalizare pentru depășire de viteză.

Un alt duel aprins a fost între Lacko și Lenz, însă, în ciuda atacurilor repetate ale germanului, pilotul ceh a reușit să-l păstreze pe rivalul său în spate.

Cursa a fost câștigată de Hahn, acesta fiind urmat pe podium de Albacete și Lacko.

Kiss s-a impus în Cursa 4
Deși a avut doar 13 tururi, ultima cursă a etapei de pe Nurburgring a fost la fel de spectaculoasă ca și precedentele. Din Pole Position a plecat germanul Andre Kursim (IVECO) urmat de maghiarul Norbert Kiss, care în cursa precedentă a ratat un loc pe podium fiind fost scos de pe circuit în primul viraj al cursei.

Imediat după start Kursim a preluat conducerea, fiind urmat de Kiss, care a reușit să apere a doua poziției.

Spaniolul Albacete a avut și el un bun start, ocupantul poziției a treia pe grilă fiind nevoit să-și apere poziția în fața lui Gerd Körber (IVECO) și a lui Rene Reinert (IVECO).

Spectacol total în a 4-a etapa din FIA ETRC desfășurată pe circuitul Nürburgring

Din păcate, Steffi Halm a pierdut lupta pe circuit cu Lacko și Hahn datorită unor probleme tehnice cu direcția camionului său.

După o depășire decisivă în turul 6, Norbert Kiss a reușit să se impună în ultima cursă de pe Nürburgring, acesta fiind urmat de spaniolul Albacete și Andre Kursim.

Spectacol total în a 4-a etapa din FIA ETRC desfășurată pe circuitul Nürburgring

După etapa din Germania, Jochen Hahn (196) conduce detașat în clasamentul general FIA ETRC, acesta având 66 de puncte avans în față ocupantului locului 2, spaniolul Albacete (130).

Rezultatul bun obținut pe Nürburgringîl duce pe Jochen Hahn tot mai aproape de de-al șaselea titlul de campion în FIA ETRC.

Din aceeași categorie...

Back to top button