Spectacolul din FIA ETRC ajunge în acest weekend pe circuitul Slovakiaring

Spectacolul din FIA ETRC ajunge în acest weekend pe circuitul Slovakiaring
A treia etapă a Campionatul European de Curse de camioane FIA (ETRC) este programată în acest weekend pe circuitul Slovakiaring de lângă Bratislava.

Introdus pentru prima dată în calendarul FIA ETRC în 2017, Slovakiaring a devenit popular, atât în rândul piloților, cât și al fanilor, motiv pentru care acesta a fost programat constant în calendarul pan-european.

Spectacolul din FIA ETRC ajunge în acest weekend pe circuitul Slovakiaring

Circuitul slovac este cel mai lung din întregul calendar FIA ETRC din acest sezon. Topografia circuitului permite atingerea unor viteze ridicate și depășiri spectaculoase, astfel că, există toate ingredientele unui spectacol total în cele patru curse.

În sezonul trecut, cele patru curse au fost dramatice, fiecare dintre ele având un alt câștigător: Jochen Hahn, Antonio Albacete, Shane Brereton și Norbert Kiss.

Lupta din acest sezon va fi mai dură ca niciodată, în condițiile în care Jochen Hahn și-a adjudecat 50% din victoriile celor 8 curse desfășurate până acum. De cinci ori campion ETRC, pilotul german are un avans de 23 de puncte față de locul doi, ocupat de veteranul curselor de camioane pe circuit, pilotul spaniol Antonio Albacete.

Aflat pe a treia poziție a clasamentului general, maghiarul Norbert Kiss va încerca să-și adauge în palmares o nouă victorie pe circuitul slovac, pe ângă cele trei din ultimii doi ani. Pilotul Tankpool24 Racing și-a propus să ducă camionul său Mercedes-Benz pe noi culmi în acest weekend și să reducă diferența față de Hahn.

VEZI ȘI: Alimentarea cu tensiune a trenurilor din Germania afectată de un soldat american care făcea plajă

Fără nicio victorie în acest sezon, Steffi Halm, câștigătoare în 2017 pe circuitul slovac, se va strădui alături de echipa sa, Schwabentruck IVECO, să obțină primul succes al sezonului 2019.

Rene Reinert și-a făcut debutul pe Slovakiaring în iulie 2018, iar în acest sezon va încerca să facă o figură frumoasă la volanului camionului IVECO. Întotdeauna o amenințare pe parcursul unui weekend, redutabilul german va încerca să termine în puncte, adică primele 5 poziții.

Adam Lacko, pilotul echipei Buggyra Racing, a avut un start dezamăgitor de sezon, cel mai slab weekend fiind cel de la Hungaroring. Echipa Buggyra Racing a descris experiența ca fiind „Horror”. Cehul și-a propus să lase totul în spate și să se concentreze pe restul curselor din acest sezon.

Doi dintre cei mai impresionați tineri piloți germani ai FIA ETRC – Andre Kursim și Sascha Lenz, vor fi din nou în luptă pentru cel puțin o poziție pe podium după ce au câștigat un loc pe podium la Hungaroring.

În timp ce Lenz a avut succes în a doua cursa din Ungaria cu masina SL Tucksport 30, Kursim l-a încântat pe șeful echipei Sven Walter, prin victoria obținută în cursa finală la volanul camionului echipei Do not Touch Racing IVECO.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.