Spoilerele suplimentare montate pe semiremorci sunt legale în Germania

Spoilerele suplimentare montate pe semiremorci sunt legale în Germania
În cadrul Zukunftskongress 2019, în Berlin, s-a decis că începând cu luna decembrie 2019 spoilerele suplimentare montate pe semiremorci să poată fi utilizate în Germania.

Spoilerele suplimentare montate pe semiremorci îmbunătățesc aerodinamica ansamblului rutier, având ca rezultat direct reducerea consumului de carburant și al emisiile CO2. Printre primele companii care au dezvoltat un sistem de spoilere suplimentare pentru semiremorcile izoterme Schmitz Cargobull și Krone este Betterflow GmbH din Aachen.

Spoilerele suplimentare montate pe semiremorci sunt legale în Germania

Spoilerele suplimentare pentru semiremorci produse de Betterflow au o lungime de aproximativ 50 cm și au fost testate în canalul de vânt, dar și pe drumuri publice în parteneriat cu cei doi producători. Acestea au fost dezvoltate pentru a reduce consumul de carburant și emisiile de CO2.  

În momentul în care sunt deschise, elementele aerodinamice prelungesc lungimea camionului cu 8 cm, însă acest lucru corespunde legislației. 

De la o viteză de 60 km/h sistemul se declanșează automat. Dacă șoferul coboară sub viteza de 55 km/h sistemul se închide automat în aproximativ 20 de secunde. Nu există niciun fel de probleme în timpul încărcării și descărcării de marfă și nici în momentul în care camionul este spălat, indiferent de instalația folosită. 

VEZI ȘI: Broshuis va livra 200 de trailere cu axe pendulare armatei americane

Spoilerele aerodinamice dezvoltate de compania Betterflow GmbH respectă toate prevederile din Uniunii Europene referitoare la siguranță, iluminat și mărime. Greutatea totală a spoilerelor este de 150 kg, acestea fiind acționate electric. 

Sistemul poate fi adaptat pentru orice tip de semiremorci, iar din 2021 va fi disponibil cu elemente fotovoltaice încorporate pentru a genera energia necesară folosirii în regie proprie fără să mai consume din resursele vehiculului.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.