SsangYong a prezentat noul Rexton DKR, mașina care va concura în Raliul Dakar 2019

SsangYong a prezentat noul Rexton DKR, mașina care va concura în Raliul Dakar 2019
Producătorul asiatic SsangYong a prezentat noul model Rexton DKR, mașina cu care va concura în Raliul Dkaar 2019, cea mai dură competiție de acest gen din lume.

Noul SsangYong Rexton DKR a fost dezvoltat de divizia SsangYong Motorsport din Spania și preia o mare parte dintre elementele de caroserie și șasiu de pe noua generație a SUV-ului Rexton.

SsangYong a prezentat noul Rexton DKR, mașina care va concura în Raliul Dakar 2019

Oficialii SsangYong spun că modelul destinat Raliului Dakar 2019 a fost construit pentru a fi rezistent, rapid și înacelași timp ușor, astfel încât să aibă performanțe de top pe cele mai dure suprafețe de concurs.

Noua ediție a Raliului Dakar 2019 va debuta în 6 ianuarie, iar concurenții înscriți vor aveade parcurs peste 5.000 de kilometri, dintre care 3.000 de kilometri vor fi cronometrați. 10 etape au programat organizatorii pentru ediția din 2019 care se va desfășura exclusiv în Peru.

Motorul de pe noul SsangYong Rexton DKR a fost montat central-spate pentru o distribuție a maselor cât mai apropiată de cea optimă (50:50) și are integrat un controller MoTeC pentru modificarea hărții acestuia în funcție de drumurile pe care concurenții le au de parcurs.

SsangYong a pregătit și o cutie secvențială cu 6 trepte dezvoltată de Sadev, un disc special de ambreiaj și un diferențial blocabil Torsen. Anvelopele sunt Yokohama Geolandar M/T R17, iar presiunea va putea fi controlată din cabină.

Șasiul a fost rigidizat, iar suspensia a fost înlocuită cu una dedicată competițiilor de rally-raid. Același lucru s-a întâmplat și cu sistemul de frânare. Anul acesta, noul SsangYong Rexton DKR va fi pilotat de spaniolul Oscar Fuertes.

Follow #infotrucker