Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute

Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute
​IVECO a decis ca în cadrul standului său de la IAA 2018 să nu expună niciun vehicul diesel, acesta bazându-se exclusiv pe vehicule cu emisii scăzute.

La standul lor din cadrul IAA 2018, realizat în colaborare cu Shell, italienii vor expune întreaga ofertă de vehicule cu emisii scăzute (electric, CNG și LNG) disponibilă astăzi pe piață, care acoperă toată plaja de misiuni de transport de la distribuție la distanțe lungi și construcții.

Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute

Expunerea IVECO va evidenția abordarea sa în domeniul transportului durabil și avantajele ecologice ale gazului natural și electromobilității în industria de transport.

IVECO va evidenția avantajul asupra mediului înconjurător al gazelor naturale, care pot reduce emisiile de dioxid de azot cu mai mult de 90%, a particulelor în suspensie cu 99% și a dioxidului de carbon cu 95%, în cazul utilizării biometanului.

În ceea ce privește propulsia 100% electrică, IVECO va arăta avantajul său pentru transportul de persoane sau mărfuri cu viteze reduse în misiunile de transport specifice din mediul urban.

Pentru cea de-a 67-a ediție a IAA de la Hanovra, IVECO va colabora cu Shell, care împărtășește convingerea că decarbonizarea sectorului de transport necesită o gamă largă de combustibili și tehnologii.

Desigur, la standul italienilor vor fi prezenți clienții cheie pentru astfel de vehicule și un carosier.

Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute

Tot la IAA 2018, IVECO va organiza o masă rotundă pe tema „Tranziția energetică către un viitor durabil” și va găzdui o serie de workshop-uri care să exploreze subiecte specifice legate de adoptarea propulsiilor alternative în sectorul transporturilor și oportunitățile pentru o abordare economică circulară.

Italienii vor invita experții din industrie să se alăture discuției privind tranziția energetică în sectorul de transport rutier.

VEZI ȘI: Actros SilverStar. Un camion dedicat șoferilor-proprietari din Olanda

În total, la standul IVECOP vor fi expuse 18 vehicule, de la soluții sustenabile de transport public de călători până la transport pe distanțe lungi și construcții, acoperind astfel întreaga plajă de misiuni de transport.

HEULIEZ BUS, lider pe piața din Franța și numărul unu în Europa continentală la autobuze urbane hibride, va expune modelul electric din seria GX de 12 metri cu 2 uși pentru sistemele Bus Rapid Transit (BRT), echipat cu o baterie de mare putere care-i oferă o autonomie extinsă la o singură încărcare.

Seria GX are și o versiune de 18 m, care poate fi echipată cu o baterie de mare putere și sistem de încărcare rapidă.

Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute

IVECO BUS a luat calea reducerii bateriilor prin intermediul tehnologiei In-Motion-Charging prezentă pe modelul Crealis, ce va fi expus la stand.

Acest vehicul combină liniile electrice aeriene cu o mică baterie.

Asta înseamnă că vehiculul poate atinge zone urbane cu emisii zero și dacă nu există linii aeriene de contact, reducându-se considerabil complexitatea rețelei de alimentare și costurile, respectiv nu se vor pierde timpi pentru reîncărcare.

Pentru transportul urban și interurban, IVECO va prezenta 5 versiuni Daily Hi-Matic Natural Power, primul vehicul CNG cu o cutie de viteze automată cu 8 trepte în segmentul utilitarelor ușoare și un Daily Electric Minibus Daily Electric, care, alături de furgonul Daily Electric, oferă soluția perfectă pentru transportul de persoane și mărfuri în traficul aglomerat al centrelor urbane.

Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute

Pentru transportul public interurban, IVECO BUS va prezenta modelul pe gaz Crossway Low Entry Natural Power, votat “Sustainable Bus of the Year 2018”, din al cărui juriu face parte și infotrucker.ro.

Crossway Low Entry Natural Power are o autonomie de până la 600 km și un design unic, buteliile de gaz naturale fiind integrate pe acoperiș. Este propulsat de un motor Cursor 9 Natural Power, care oferă performanțe ridicate și emisii scăzute.

De asemenea, IVECO va prezenta soluțiile sale de propulsii pe gaz pentru transportul de mărfuri pe distanțe lungi, medii și scurte, care răspundă cerințelor stringente din mediile urbane și livrărilor pe timpul nopții.

La stand vor fi 2 modele Eurocargo NP în versiunea CNG în configurații diferite, care sunt conforme standardelor emisiilor Euro VI D, cu un an înainte.

Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute

Având emisii reduse și zgomot redus, camioanele Eurocargo NP pot intra în zonele urbane cu restricții (centrele orașelor), un avantaj cheie în distribuția urbană și operațiunile municipale, spre exemplu, colectarea deșeurilor.

Pentru misiuni de transport pe distanțe lungi, cu livrări în centrul orașului și în timpul nopții, IVECO va prezenta șasiu Stralis NP 400 de 26 de tone configurat cu dubă frigorifică cu agregat de răcire Carrier Supra CNG, ale cărui motoare diesel au fost înlocuite cu motoare cu amestec stoichiometric ce funcționează pe gaz natural.

Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute

Stralis NP 400 oferă emisii ultra-scăzute de NO2 și pulberi, o funcționare silențioasă cu emisii reduse de CO2, fiind certificat Piek-Keur QuietTRUCK – ceea ce înseamnă că poate fi utilizat în distribuția nocturnă în centrul orașelor.

Pentru cei care nu știu standardul Piek-Keur QuietTRUCK înseamnă ca zgomotul produs de camion împreună cu echipamentul auxiliar, ca de exemplu, lift-ul hidraulic, agregat de frig etc. să fie mai mic de 72 dB (A) la o distanță de 7.5 metri de vehicul.

Camionul este echipat cu 3 rezervoare CNG, care-i oferă o autonomie de 1.000 km.

În ceea ce privește transportul pe distanțe lungi, IVECO conduce detașat cu Stralis NP, primul camion alimentat cu gaz de pe piață special conceput pentru astfel de operațiuni.

La stand vor fi expuse 7 modele, cap-tractor și șasiu, respectiv un Stralis X-Way Natural Power pentru construcții unic, acesta fiind echipat cu un mixer de beton electric produs de Cifa.

Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute

Evident, de la stand nu va lipsi noul Stralis NP 460.

Toate vehicule cu emisii scăzute expuse la stand au scopul de a arăta angajamentul IVECO în furnizarea de costuri totale scăzute de proprietate în beneficiul profitabilității clienților săi și beneficii asupra mediului.

Follow #infotrucker