SigurantaȘtiri

Statele membre UE sunt de acord cu viitoarele pachete de siguranță obligatorii

Comisia Europeană a publicat raportul cu privire la siguranța rutieră în 2017, din care rezultă că pe drumurile din Europa au decedat 25.260 de oameni.

Statele membre UE sunt de acord cu viitoarele pachete de siguranță obligatorii

În același timp, Comisia Europeană a decis să adopte un nou regulament cu privire la viitoarele pachete de siguranță care vor deveni obligatorii.

Conform noilor reguli, utilitarele și SUV-urilor vor fi echipate în mod obligatoriu cu senzori pentru măsurarea presiunii, cu un sistem inteligent de asistență cu privire la viteze maximă, cu un sistem care să monitorizeze starea de oboseală a șoferului și cu semnale luminoase în cazul unei opriri de urgență.

Vehiculele de persoane și vehiculele comerciale ușoare vor fi obligate să integreze și mai multe sisteme. Aici amintim de un sistem pentru înregistrarea și stocarea datelor și zone active pentru protejarea participanților vulnerabili la trafic (pietoni, bicicliști, motocicliști).

Totodată, noile reguli se vor aplica și în cazul autobuzelor, camioanelor, vehiculelor cu hidrogen și vehiculelor semi-autonome.

„Astăzi, statele membre UE au oferit susținere pentru integrarea unui pachet minim în ceea ce privește sistemele de siguranță. Dacă acest pachet legislativ va fi aprobat, peste 16 ani suntem convinși că vom salva viețile a 25.000 de oameni”, a declarat Antonio Avenoso, director executiv al European Transport Safety Council.

VEZI ȘI: Noua anvelopă Michelin X Multi Energy pentru transport regional

După cum probabil ați intuit, Avenoso face referire la cele peste 25.000 de victime care au decedat anul trecut în accidentele rutiere din Europa.

Planul Comisiei Europene este ca până în 2040, pe Bătrânul Continent nimeni să nu mai moară din cauza accidentelor rutiere.

Din aceeași categorie...

Back to top button