Ecofriendly

Stații de încărcare rapide ABB în terminalele de autobuze din Suceava

Suceava este primul oraș din România care a echipat terminalele de transport public cu stații de încărcare rapide ABB pentru autobuze electrice.

Suceava este unul dintre orașele care s-au orientat proactiv spre adoptarea mobilității electrice urbane, echipând terminalele de autobuze cu stații de încărcare rapide ABB Vehicle Heavy (HVC) și Terra 54 HV DC.

Stații de încărcare rapide ABB în terminalele de autobuze din Suceava

Pentru alimentarea flotei de autobuze electrice, ABB a furnizat la Suceava un total de 60 de stații de încărcare, treizeci de stații de încărcare de tip Terra 54 HV de 50 kW, precum și treisprezece stații de încărcare de 150 kW.

Încărcătoarele de tip Terra 54 HV vor furniza energia electrică pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor, în timp ce încărcătoarele de 150 kW vor asigura încărcarea rapidă a autobuzelor pe timpul zilei, la depou. HVC-urile oferă o putere mare de încărcare, asigurând astfel disponibilitatea maximă a vehiculului.

Soluția ABB instalată la Suceava se montează ușor și oferă interoperabilitate, fiind compatibilă cu autobuzele furnizate de diferiți producători.

Încărcătoarele sunt deja echipate pentru a susține viitoarele autobuze electrice cu capacități de încărcare de 920 VDC. Aceste caracteristici au fost utilizate cu succes de ABB în alte țări din Europa, cum ar fi Germania, Suedia și Franța. Stațiile de încărcare rapidă pentru autobuze provin de la fabrica ABB din Italia.

Compania ABB a intrat pe piața mobilității electrice înca din anul 2010, iar până astăzi a vândut peste 400.000 de încărcătoare pentru vehicule electrice în peste 85 de piețe, peste 20.000 de încărcătoare rapide DC și 380.000 încărcătoare AC, inclusiv cele vândute prin Chargedot.

VEZI ȘI: MAN va prezenta online un nou produs, bazat pe noul MAN TGX

ABB a primit premiul Global E-mobility Leader 2019 pentru rolul său activ în promovarea adoptării internaționale a soluțiilor de transport cu emisii zero. ABB oferă produse și servicii care aduc o contribuție crucială la creșterea dezvoltării durabile în industrie.

Compania elvețiano-suedeză oferă în domeniul mobilității electrice o gamă completă de soluții de încărcare pentru vehicule electrice în România, respectiv stații de încărcare începând de la  4,6 kW până la 600 kW, soluții de încărcare rapidă atât pentru autovehicule electrice, cât și pentru încărcarea rapidă a autobuzelor electrice, troleibuzelor, tramvaielor și camioanelor.

În România, compania operează prin patru domenii de activitate: Electrificare, Robotică și Automatizare, Acționări Electrice și Automatizare de Proces.

Din aceeași categorie...

Back to top button