Știri

Stațiile de CNG și LNG din Italia nu vor funcționa în perioada 4-6 mai

Asociațiile de distribuitori de CNG și LNG pentru transport rutier Assogasmetano, Assopetroli-Assoenergia și Federmetano au confirmat că stațiile lor din Italia nu vor funcționa în perioada 4-6 mai.

Distribuitorii au luat această decizie din cauza lipsei de acțiuni a Guvernului pentru a susține sectorul. Ei au cerut în primul rând o reducere a cotei TVA de la 22% la 5%, aplicată deja pentru gazul natural folosit pentru industrie și consumatorii casnici.

Stațiile de CNG și LNG din Italia nu vor funcționa în perioada 4-6 mai

Cele aproximativ 1.500 de puncte de distribuție de CNG și LNG din Italia nu vor funcționa în zilele de 4, 6 și 6 mai, cu excepția intervalului orar 07:00-09:00.

VEZI ȘI: Blue River mizează pe tehnologia CNG

Cele trei asociații au cerut o intervenție a Guvernului încă din toamna anului trecut, când a început să crească prețul gazului natural pe piețele internaționale. Fenomenul s-a agravat după izbucnirea războiului din Ucraina.

Potrivit asociațiilor, situația a devenit ”nesustenabilă” pentru utilizatorii finali din industria de transport, care au investit în tehnologia CNG și LNG motivați de avantajele economice și ecologice ale gazului natural.

Din aceeași categorie...

Back to top button