ȘtiriTop News

Stațiile radio standard mai pot fi folosite în Germania până la 30 iunie

Perioada de tranziție în care șoferii de camion mai pot folosi stațiile radio standard în Germania în timp ce conduc expiră la 30 iunie 2021. Asociațiile de transportatori fac eforturi pentru o nouă prelungire.

În 2017, Germania a introdus amendamentul telefonului mobil, care interzice utilizarea în timpul condusului a dispozitivelor electronice de comunicare care trebuie ridicate sau ținute în mână.

Stațiile radio standard mai pot fi folosite în Germania până la 30 iunie

La inițiativa asociației de transportatori BGL din Germania, stațiile radio au beneficiat de o excepție până la 30 iunie 2020, care a fost prelungită apoi cu o perioadă de grație de încă un an, în care nu s-au efectuat controale.

Această perioadă se va încheia în puțin peste o lună, la 30 iunie 2021. Dacă nu se va acorda o nouă prelungire, de la 1 iulie, utilizarea manuală a stațiilor radio în timpul condusului va fi considerată ilegală și va fi pedepsită cu amendă de 200 de euro.

VEZI ȘI: Ce sunete suplimentare emit camioanele electrice Volvo (VIDEO)

La încheierea perioadei de grație, stațiile radio vor putea fi folosite doar când camionul staționează, cu motorul oprit. De asemenea, în timpul condusului vor putea fi folosite doar stațiile care dispun de căști sau alte funcționalități de tip ”hands free”.

”Deoarece încă aproape că nu există soluții alternative disponibile pe piață, BGL vrea să lucreze cu Ministerul Federal de Transport pentru a extinde perioada de tranziție”, se arată într-o postare a BGL.

Din aceeași categorie...

Back to top button