ȘtiriTop News

Statistică: O oră pe zi pierdută pentru un loc de parcare și 4 la rampă

Conform unei statistici din SUA, un șofer de camion pierde zilnic o oră pentru a găsi un loc de parcare și așteaptă în medie 4 ore pentru a încărca sau descărca marfa.

Studiul a fost făcut în SUA, de asociația de mici transportatori OOIDA, după un sondaj la care au răspuns peste 900 de șoferi. Până acum nu am auzit de o astfel de statistică în Europa, dar ne gândim că cifrele nu ar sta foarte diferit.

Statistică: O oră pe zi pierdută pentru un loc de parcare și 4 la rampă

Majoritatea șoferilor au admis că petrec între 12 și 20 de ore pe săptămână în așteptarea operațiunilor de încărcare sau descărcare a mărfii. Acest lucru se întâmplă din cauza încetinelii cu care se mișcă recipienții bunurilor, dar și a slabei planificării. Astfel, șoferii de camion irosesc săptămânal una până la două zile de lucru, doar din cauza logisticii defectuoase.

Al doilea factor generator de timp pierdut pentru șoferi este găsirea unui loc de parcare. La finalul anului 2017, la influența marilor transportatori, SUA a introdus obligativitatea utilizării tahografelor la camioane, iar problema locurilor de parcare s-a înrăutățit treptat. Potrivit sondajului, șoferii americani petrec în medie aproape o oră (56 de minute) pentru găsirea unui loc de parcare adecvat. Săptămânal, acest factor mai răpește astfel o jumătate de zi de lucru.

VEZI ȘI: Austria intră în carantină totală pentru cel puțin 10 zile

Potrivit OOIDA, dacă marile companii ar trata mai bine șoferii la descărcare, iar aceștia ar avea mai multă flexibilitate în planificarea opririlor, capacitatea totală de transport aproape că s-ar dubla.

Acesta este un nou argument prin care OOIDA combate ideea crizei de șoferi, considerată de asociație drept un mit lansat de marile companii de transport. Acestea nu ar dori îmbunătățirea condițiilor din industrie, ci doar optimizarea costurilor, prin încetinirea camioanelor pentru reducerea consumului sau angajarea de șoferi fără experiență, mai ușor de controlat și cu salarii mai mici.

Din aceeași categorie...

Back to top button