Bus

STB testează un autobuz cu hidrogen Solaris Urbino 12

Sociatatea de Transport București (STB) testează în perioada 24 noiembrie – 2 decembrie, un autobuz cu hidrogen Solaris Urbino 12.

Autobuzul cu hidrogen Solaris Urbino de 12 metri este utilizat pe traseul liniei 336. Această acțiune face parte dintr-un tur național început de Solaris în luna octombrie 2021 și are drept scop familiarizarea operatorilor de transport public cu propulsia cu hidrogen și conștientizarea eficienței folosirii acestuia ca sursă de energie curată.

STB testează un autobuz cu hidrogen Solaris Urbino 12

Turul autobuzului Solaris Urbino 12 Hydrogen prin România este realizat în colaborare cu Linde Gaz România, partener care asigură alimentarea acestuia cu hidrogen.

Autobuzul Solaris Urbino 12 cu hidrogen are un nivel scăzut de zgomot în timpul deplasării, fapt ce garantează o experiență plăcută de călătorie atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri.

Mai mult, confortul pasagerilor va fi asigurat și de o serie de beneficii precum: sistemul de climatizare, camerele de supraveghere, dar și un sistem modern de informare. De asemenea, aceștia își vor putea reîncărca dispozitivele mobile în porturile USB disponibile, în timp ce persoanele cu mobilitate redusă vor avea la dispoziție o rampă și un compartiment pentru scaune cu rotile.

VEZI ȘI: Baterii mai mari pentru autobuzele electrice IVECO BUS E-WAY

În ceea ce privește caracteristicile sale tehnice, autobuzul Solaris cu hidrogen folosește un set de celule de combustie pentru a genera energie. Hidrogenul furnizat celulelor de combustie este transformat în electricitate, care la rândul său alimentează direct sistemul de acționare a autobuzului care constă într-o punte motoare cu acționarea în roți. Autobuzul este, de asemenea, echipat cu o baterie Solaris High Power, care acționează ca o instalație suplimentară de stocare a energiei electrice.

Hidrogenul necesar pentru propulsare, furnizat de Linde Gaz în cazul acestui proiect, este stocat în stare gazoasă în rezervoare de ultimă generație, plasate pe partea superioară a autobuzului. Singurele subproduse generate în timpul funcționării autobuzului sunt căldura și apa sub formă de vapori, fapt pentru care vehiculele nu eliberează substanțe nocive pentru mediu.

Recent, Solaris a fost a fost distins cu premiul Sustainable Bus Award la categoria „Urban” pentru autobuzul Urbino 15.

Din aceeași categorie...

Back to top button