STB va opera 130 de autobuze urbane Mercedes-Benz Citaro Hybrid

Începând din 2020, STB va opera 130 de autobuze urbane Mercedes-Benz Citaro Hybrid
Autobuzele urbane Mercedes-Benz Citaro Hybrid, care circulă deja în orașe europene precum Stuttgart, Cracovia, Essen, vor fi prezente și pe străzile din București începând cu anul viitor.

A fost semnat contractul pentru cele 130 deautobuze urbane Mercedes-Benz Citaro Hybrid, comandate de către Primăria Municipiului București, ce urmeazăsăfie livrate în cursul anului 2020 către Societatea de Transport București (STB).

STB va opera 130 de autobuze urbane Mercedes-Benz Citaro Hybrid

Achiziția celor 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deschide un nou capitol al mobilității urbane în București.

Citaro Hybrid a fost dezvoltat special pentru nevoile transportului public din aglomerațiile urbane,fiind combinația perfectăîntre rentabilitate și sustenabilitate.

„75% dintre emisiile de carbon sunt produse la nivelul aglomerațiilor urbane. Salutăm așadar decizia administrațiilor din România de a acționa cu privire la acest aspect și de a integra vehicule sustenabile în rețeaua de transport în comun. Ne bucurăm că,prin cele 130 de autobuze, putem contribui la protejarea mediului încojurător, punând bazele unui nou tip de mobilitate în România. Citaro Hybrid este, cu siguranță,o investiție sigurăpe termen lung pentru operatorii de transport”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România.

Autobuzul urban Mercedes-Benz Citaro Hybrid înglobeazăavantajele unui vehicul ecologic cu fiabilitatea și performanțele unui vehicul cu propulsie convențională.

VEZI ȘI: Waberer’s a înregistat pierderi de 9.1 mil. de euro în al doilea trimestru din 2019

Performanțele motorului diesel sunt completate de motorul electric (soluția compact hibrid), pentru o eficiențămaximă a tracțiunii și reducerea emisiilor.

Motorul electric de 14 kW, amplasat între motorul cu ardere internăși cutia de viteze automată, genereazăenergie mecanicăsuplimentarăși o recupereazăpe cea pierdutăprin frânare sau decelerare, ajutând la reducerea considerabilăa consumului de combustibil.

Astfel, tehnologia hibrid a autobuzelor Mercedes-Benz asigură, pe lângăun nivel redus de emisii în zonele urbane, un consum redus de combustibil și implicit și costuri reduse de operare.

”Datorităsoluției tehnice compact hibrid ce nu necesităcheltuieli suplimentare de mentenanță comparativ cu varianta deja consacrată -diesel, Mercedes-Benz Citaro Hybrid oferă, pe lângăreducerea consumului de combustibil și implicit a emisiilor poluante, o eficiențăeconomicăsporităpe întreaga duratăde viațăa autobuzului”, a declarat Bogdan Aldea, Sales and Marketing Manager Buses în cadrul Mercedes-Benz România.

Citaro Hybrid le oferăpasagerilor confortul modelului deja consacrat, Citaro.

Pentru autobuzele ce urmeazăsăfie livrate în România, standardul de siguranțăeste prioritar.

Astfel, Citaro Hybrid este echipat, în versiunea de bază, cu sisteme precum ABS, ASR și ESP. De asemenea, condițiile de lucru ale șoferului sunt cu mult îmbunătățite datoritărepozitionării postului de conducereși a amplasării optimizatea elementelor de comandă.

Începând din 2020, STB va opera 130 de autobuze urbane Mercedes-Benz Citaro Hybrid

Mercedes-Benz Citaro Hybrid le oferăpasagerilor siguranța și confortul așteptat: interior cu un spațiu generos, sisteme de climatizare performante, scaune și bare de susținere optimizate ergonomic, locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilități, cât și indicator interior vizual cu tehnologie LED.

Mai mult, autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid livrate către PMB și operate de STB vor beneficia de o garanție tip Full Warranty, de 8 ani și 480.000 de km.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.