InfrastructuraȘtiri

Ștefan Ioniță a fost numit director general interimat al CNAIR

Ştefan Ioniţă este noul directorul general interimar al CNAIR SA, acesta înlocuidu-l în funcție pe Cătălin Honor, revocat de consiliul de administrație al companiei.
Consiliul de Administrație al CNAIR l-a desemnat pe Ștefan Ioniță să preia conducerea companiei până la finalizarea procedurii de selecție a conducerii, conform Ordonanței de Guvern 109/2011, iar Adunarea Generală a Acționarilor a luat act de decizia CA.

Punerea în funcția de director general interimar a lui Ștefan Ioniță vine ca urmare a revocării din funcție pe data de 13 ianuarie 2017 a directorului general al CNAIR, Cătălin Homor, pe motiv că s-au constatat deficiențe de gestionare a activităților companiei din ultima perioadă, conform unui comunicat de presă al Ministerul Transporturilor.

Ștefan Ioniță a fost numit director general interimat al CNAIR

Ștefan Ioniță este de profesie inginer constructor, specializat în construcţia de drumuri, poduri şi căi ferate. Este angajat al CNAIR (fost CNADNR) încă de la absolvirea Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.

Din 2004 şi până în prerzent actualul director interimar al CNAIR a parcurs toate etapele profesionale în cadrul companiei conform pregătirii sale.

Acesta a fost angajat ca inginer în 2004 iar în 2009 a fost numit inginer – ofițer de proiect. Începând cu 2011, acesta a ocupat rând pe rând funcțiile de șef secție “Secția Inspecţia Evaluarea Analiza şi Managementul Reţelei Rutiere”, director CNADNR SĂ-CESTRIN, șef birou – Inspecţii şi Investigaţii Nedistructive pentru Poduri, din nou director CNADNR SĂ-CESTRIN, director CNADNR SA – Direcţia implementare proiecte drumuri naţionale şi poduri, iar din 2016 până în prezent funcția de director CNAIR SĂ- Direcţia Tehnică şi Calitate.

Reacții după numire
Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Asociația Pro Infrastructură susține că noul director general interimar al CNAIR “este responsabil cu organizarea cât mai rapidă a unei proceduri transparente și corecte de selecție a unei persoane competente pentru ocuparea postului de director general al CNAIR, în conformitate cu OUG 109/2011.”

VEZI ȘI: Lukasz Urban a fost condus în “ultima cursă” de 120 de colegi

De asemenea, asociația care susține dezvoltarea și promovarea infrastructurii de transport din România mai spune în cadrul mesajului că “Ștefan Ioniță, trebuie să își asume priorități cât mai clare în perioada imediat următoare, precum deblocarea și avansarea proiectelor critice pentru infrastructura rutieră din România, proiecte aflate momentan în stagnare în diferite faze de implementare – A1 Lugoj-Deva, A3 Câmpia Turzii-Târgu Mureș, A1 Sibiu-Pitești.”

Nu în ultimul rând, Asociația Pro Infrastructură susține că “ritmul de creștere economică a țării și valorile ridicate ale traficului rutier de pasageri și marfă nu mai permit întârzieri în ceea ce privește construcția de autostrăzi și variante ocolitoare prevăzute în Masterplanul General de Transport.”

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button