GreenZoneUtilitare ușoare

Stellantis intră în acționariatul Symbio, alături de Faurecia și Michelin

Faurecia, Michelin și Stellantis au anunțat semnarea unui acord prin care Stellantis va achiziționa 33,3% din acțiunile producătorului de celule de combustie Symbio, lider în mobilitatea cu hidrogen cu emisii zero. Faurecia și Michelin vor rămâne acționari cu 33,3% fiecare.

Symbio intenționează să producă 50.000 de celule de combustie pe an până în 2025, în gigafabrica din Saint-Fons, care va începe producția în a doua jumătate a anului 2023. Intrarea Stellantis în acționariat va stimula dezvoltarea Symbio în Europa și în SUA.

Stellantis intră în acționariatul Symbio, alături de Faurecia și Michelin

”Dobândirea unei participații egale în Symbio ne va consolida poziția de lider în vehiculele alimentate cu hidrogen prin sprijinirea producției noastre de utilitare cu celule de combustibil în Franța și, de asemenea, servește ca o completare perfectă pentru portofoliul nostru în creștere de vehicule electrice cu baterii”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis.

În 2022, Symbio a anunțat implementarea proiectului HyMotive, care va permite companiei să atingă o capacitate totală anuală de producție în Franța de 100.000 de sisteme, până în 2028.

VEZI ȘI: Opel Vivaro-e HYDROGEN: alimentare în 3 minute pentru 400 km de autonomie

”Suntem încântați de această tranzacție, care mărește și mai mult capacitățile Symbio și va oferi un impuls suplimentar acestui joint-venture. Symbio este acum într-o poziție perfectă pentru a-și extinde statutul de lider în domeniu și în afara Europei, într-un moment în care industria auto accelerează către zero emisii”, a declarat Patrick Koller, director executiv al Faurecia.

”Intrarea Stellantis în acționariatul Symbio este un motor extraordinar de dezvoltare pentru subsidiara noastră comună. Tehnologia celulelor de combustie este esențială pentru ca industria auto să reușească în electrificarea mobilității, în special pentru aplicațiile profesionale”, a declarat Florent Menegaux, CEO Michelin.

Tranzacția este supusă aprobărilor și este așteptată să fie finalizată în al treilea trimestru al anului 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button