Logistica

Stellantis vrea să reintre în logistica automotive, prin 2L Logistics

Stellantis vrea să reintre în segmentul de logistică automotive, prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni la compania franceză 2L Logistics Group.

Partea franceză a grupului Stellantis, PSA Peugeot Citroën, a operat zeci de ani în segment, prin intermediul GEFCO. PSA și-a vândut însă acțiunile căilor ferate ruse, iar apoi, pentru a evita sancțiunile de după izbucnirea războiului din Ucraina, GEFCO a fost vândută către CMA CGM Group și subsidiara sa Ceva Logistics.

Acum, după fuziunea cu FIAT, grupul rezultat, Stellantis, vrea să reintre în logistica automotive, pentru ”o capacitate și flexibilitate suplimentare și pentru a îmbunătăți satisfacția clienților”.

Recent, Stellantis și 2L Logistics, unul dintre liderii segmentului de transporturi și logistică automotive din Franța, au anunțat începerea unor negocieri exclusive pentru vânzarea unui pachet majoritar de acțiuni la 2L Logistics.

VEZI ȘI: ASKO va folosi primele camioane electrice Scania pentru transport regional

Tranzacția plănuită rămâne subiectul unor condiții, precum aprobarea de către sindicate și autoritățile antitrust. Achiziția este așteptată să fie completată până la finalul primului trimestru al anului 2024.

2L Logistics a fost înființată în 2012 și are o flotă de peste 300 de transportoare auto și 12.000 de locuri de parcare pentru stocarea vehiculelor finite. Grupul cuprinde mai multe companii specializate din domeniu, precum SETL Maire, SETL OZ1, DVTA, Rotalys, Logiback, 2B Automotive, 2L Rhône-Alpes sau Trasporti Marzat. Grupul are aproximativ 420 de angajați și o cifră de afaceri anuală de aproximativ 70 de milioane de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button