LogisticaTehnologie

Stivuitor autonom pentru încărcarea și descărcarea remorcilor (VIDEO)

Compania croată Gideon, specializată în roboți și inteligență artificială, a lansat Trey, un stivuitor autonom pentru încărcarea și descărcarea remorcilor camioanelor.

Trey este capabil să încarce și să descarce paleți complet autonom, economisind peste 80% din timpul angajaților de la centrele logistice. Compania promite că sistemul poate opera sigur în medii dinamice, alături de oameni.

Stivuitor autonom pentru încărcarea și descărcarea remorcilor (VIDEO)

Noua soluție de încărcare și descărcare combină tehnologia Gideon de condus autonom, bazată pe IA și vedere 3D, cu un software ușor de utilizat pentru organizarea fluxurilor de lucru și un șasiu robust produs special de Infinity Machine & Engineering Corp.

Trey va ajuta companiile de logistică să minimizeze deficitul de angajați și să crească stabilitatea și eficiența proceselor. El va crește semnificativ siguranța, reducând numărul de accidente și daunele. Sistemul poate fi implementat flexibil și scalabil, cu impact minim asupra infrastructurii existente.

VEZI ȘI: Boston Dynamics a început să producă robotul pentru logistică

”Trey poate crește exponențial capacitatea de mutare a bunurilor, prin automatizare. Cu ajutorul clienților, partenerilor și investitorilor, am construit un stivuitor autonom proiectat special pentru încărcarea și descărcarea remorcilor camioanelor”, a declarat Matija Kopić, fondator și CEO al Gideon.

Xavier Garijo, membru în Consiliul de Administrație al DB Schenker, subliniază de asemenea importanța acestei inovații. DB Schenker este unul dintre primii clienți ai Gideon, dar și investitor în companie.

”Cu 150 de ani de experiență în logistică, DB Schenker s-a concentrat mereu pe soluțiile care oferă clienților eficiență. De aceea suntem încântați de noua soluție de la Gideon. Până acum, proiectul a demonstrat un potențial real de a transforma operațiunile de primire și expediere a mărfurilor”, a spus Xavier Garijo, care este și membru în Board-ul Gideon.

Din aceeași categorie...

Back to top button