ȘtiriTop News

Studiu: Criza de locuri de parcare din Germania se va accentua până în 2023

Autorii documentului sunt Kravag, BGL și Universitatea din Duisburg.

Până în 2023, deficitul de locuri de parcare în Germania pe timpul nopții va ajunge la aproximativ 40.000, arată un studiu efectuat de Kravag și BGL. Doar crearea de noi spații publice de parcare nu va fi suficientă pentru rezolvarea problemei pe termen scurt.

Lipsa locurilor de parcare pentru camioane este o problemă serioasă în Germania. Iar situația se va înrăutăți în următorii ani, arată un studiu realizat de societatea de asigurare Kravag, asociația de transportatori BGL și cercetători ai Universității din Duisburg.

Studiu: Criza de locuri de parcare din Germania se va accentua până în 2023

Până în 2023, aproximativ 40.000 de locuri de parcare pentru camioane vor lipsi pe autostrăzile germane. Cele mai afectate state vor fi Bavaria, Renania de Nord – Westphalia, Baden-Württemberg, Hessen și Saxonia Inferioară.

”Ca asigurător, vedem consecințele zilnic consecințele lipsei de parcare. Șoferii profesioniști trebuie să caute pentru un loc de înnoptare prea mult timp, cu riscul de a depăși timpii de condus sau de apariție a oboselii și a accidentelor. Numărul de furturi de marfă din parcările de pe autostrăzi este de asemenea în creștere”, a declarat Jan Dirk Dallmer, membru în Consiliul de Administrație al Kravag.

BGL, co-autor la acest studiu, a atras atenția acestor probleme de ani de zile. ”Nu este doar o problemă logistică ce trebuie privită separat. Șoferii bine odihniți cresc nivelul de siguranță pentru toți participanții la trafic”, a spus și Dirk Engelhardt, CEO al BGL.

VEZI ȘI: Amenzi mai mari în Germania: a fost aprobat noul catalog de contravenții

Deși guvernul federal plănuiește construirea de noi spații de parcare și zone de odihnă, situația se va înrăutăți în anii următori, din cauza volumului în creștere de marfă de transportat. Kravag și BGL susțin orice inițiativă de a crea noi spații de parcare, dar doar programele publice nu vor fi suficiente pentru rezolvarea problemei pe termen scurt.

Altă soluție ar fi deschiderea spațiilor de parcare ale companiilor de logistică pe timpul nopții. Soluții digitale precum Kravag Truck Parking oferă clienților Kravag posibilitatea de a partaja locurile de parcare din apropierea sediilor lor prin intermediul unei aplicații.

Din aceeași categorie...

Back to top button