In Focus

Studiu: Meseria de șofer profesionist se află în topul celor mai prost plătite în Germania

Conform unui studiu realizat de publicația online Gehalt.de, meseria de șofer profesionist se află în topul celor mai prost plătite în Germania.

Conform site-ului Gehalt.de, mediana pentru anul 2018 în ceea ce privește meseria de șofer profesionist a fost de 28.436 de euro.

Studiu: Meseria de șofer profesionist se află în topul celor mai prost plătite în Germania

Mediana reprezintă acea valoare a unei serii ordonate crescător sau descrescător care împarte seria în două părți egale, așa încât 50% din termenii seriei au valori mai mici decât mediana, iar 50% mai mari decât mediana. Asta înseamnă că 50% se află sub valoarea de 28.436 Euro, iar 50% peste.

Conform studiului, mediana este mai exactă decât media efectivă a salariilor plătite în acest domeniu.

În cadrul acestui studiu, Gehalt.de a avut acces la 492.171 de înregistrări fiscale, suma reprezentând venitul brut anual – adică salariul de bază, plus alte indemnizații variabile, precum bonusuri, diurne, comisioane etc.

Studiul arată că meseria de șofer profesionist se încadrează în categoria celor cu salarii mici. Printre meseriile care au același statut se numără, de exemplu, îngrijitorul medical personal (median: 28.002 de euro), agentul în call-center (median: 25.200 de euro).

VEZI ȘI: F.A. Kruse operează primul Volvo FH cu LNG din Germania

Cei mai prost plătiți sunt ajutorii de bucătari (median: 21.907 de euro).

Conform aceluiași studiu, salariul este direct influențat de mărimea companiei. Indiferent de regiune, o companie cu 1.000 de angajați are salarii aproape duble, față de o companie care are mai puțin de 21 de angajați. Pe de altă parte și presiunea este mai mare în cadrul companiilor mari.

Asociației Germană de Transport și Logistică (DSLV) nu a comentat în niciun fel cifrele din acest studiu.

Din aceeași categorie...

Back to top button