EcofriendlyTop News

Studiu: Restricțiile pentru camioane din Austria nu reduc emisiile

Cercetătorii Universității Tehnnice din Viena au efectuat un studiu a cărui concluzie este că restricțiile pentru camioane introduse de autoritățile din Austria nu reduc emisiile de CO2.

Austriecii aplică la scară largă interdicțiile de circulație pentru camioane, pe care le motivează în principal pentru grija față de mediu. Restricțiile se aplică pe tot mai multe secțiuni de drumuri: de exemplu, Austria se pregătește acum să închidă pentru camioane ruta B178. Aceasta este cea mai scurtă rută dintre Salzburg și Innsbruck, evitând granița aglomerată din Kufstein, afectată deja de controalele în bloc.

Studiu: Restricțiile pentru camioane din Austria nu reduc emisiile

VEZI ȘI: MAN vinde fabrica din Austria, dar se extinde în Polonia

Strategia autorităților austriece este contrazisă chiar de oamenii de știință din țara lor. Conform calculelor cercetătorilor de la Universitatea Tehnică din Viena, închiderea B178 pentru traficul greu ar fi o decizie catastrofală pentru protecția mediului.

Studiul estimează că, dacă B178 va fi închis, camioanele locale vor parcurge în plus 40.000 km în fiecare zi. Astfel, emisiile de CO2 generate de transportul local de marfă vor crește cu 24%.

Cercetătorii vienezi au analizat și unele interdicții pentru camioane introduse deja pe drumurile din Austria. Ei au calculat că ridicarea interdicțiilor de pe rutele B145 și B320 ar însemna o economie de 45.000 de kilometri parcurși de transportatori în fiecare zi. Astfel, emisiile de CO2 generate de transportul de marfă s-ar reduce cu aproximativ 17%.

Din aceeași categorie...

Back to top button