In Focus

SUA: Șoferii de camion incluși printre primii care se vor putea vaccina împotriva COVID-19

Americanii se pregătesc să autorizeze vaccinarea împotriva COVID-19 ca prioritate pentru șoferii de camion, după lucrătorii din domeniul sănătății.

Primele vaccinări ar putea începe la mijlocul lunii decembrie, ca parte a programului Operation Warp Speed. Zeci de companii de transport lucrează deja pentru laboratoare pentru livrarea vaccinurilor împotriva COVID-19.

SUA: Șoferii de camion incluși printre primii care se vor putea vaccina împotriva COVID-19

Comitetul consultativ al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru Practicile de Imunizare a anunțat oficial că primele vaccinuri împotriva COVID-19 disponibile și aprobate ar trebui administrate lucrătorilor din domeniul sănătății și a celor din prima linie, inclusiv șoferilor de camion.

Asociațiile de transport rutier americane fac lobby pentru ca angajații lor să beneficieze rapid de vaccinarea împotriva COVID-19. Acestea au redactat cinci scrisori identice către președintele în funcție Donald Trump, președintele-ales Joe Biden, guvernatorului New York-ului Andrew Cuomo, președintelui Asociației guvernatorilor naționali și Comitetului consultativ CDC pentru practicile de imunizare.

În scrisoare, asociațiile de transport rutier fac referire la perioada martie, când Departamentul pentru Securitate Internă și Agenția pentru Securitatea Cibernetică și a Infrastructurii au desemnat șoferii de camion ca fiind lucrători esențiali în lupta cu pandemia.

VEZI ȘI: Asda se bazează pe camioane cu gaz Volvo FH LNG în transportul național

Asociațiile subliniază că transportatorii rutieri vor livra milioane de doze de vaccin anti-COVID, astfel că, ”este imperativ ca șoferii de camion să aibă acces prioritar la vaccin pentru a minimiza potențialul de întârzieri și întreruperea lanțului de aprovizionare.”

Pe 30 noiembrie, compania de biotehnologie Moderna a solicitat FDA autorizație de utilizare de urgență. Compania farmaceutică Pfizer și-a depus cererea la agenție pe 20 noiembrie.

În România, lucrătorii din transportul rutier, inclusiv șoferii de camion, se vor putea vaccina în a doua etapă a Strategiei de vaccinare anti-COVID-19 în România, aprobată de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe 3 decembrie și publicată în Monitorul Oficial. În prima etapă intră personalul medical.

Din aceeași categorie...

Back to top button