Știri

Suedia: 78% dintre șoferii profesioniști conduc cu viteză prea mare

Folksam una dintre cele mai mari companii de asigurări din Suedia, susține că 78% dintre șoferii profesioniști conduc cu viteză prea mare, o creștere de 20% de când au început măsurătorile Folksam în 2018.

Puțin peste 5.000 de viteze ale vehiculelor au fost măsurate pe drumurile din zona Stockholm și pe anumite tronsoane din Uppsala. Studiul acoperă diferite tipuri de autovehicule, de la autoturisme și autoutilitare, până la camioane și autobuze.

Suedia: 78% dintre șoferii profesioniști conduc cu viteză prea mare

În medie, vehiculele monitorizate au condus cu 9 km/h peste limita de viteză. Cel mai mare procent de încălcări a fost măsurat pe drumurile cu limite de viteză de 30 și 40 km/h.

Potrivit sondajului Folksam, proporția de încălcări grave, adică depășirea vitezei cu peste 10 km/h, a crescut, de asemenea, față de măsurătorile din 2021 și reprezintă acum puțin peste un sfert din depășirile de viteză.

Dintre cele șapte industrii în care a fost împărțit traficul profesional, taxiurile au înregistrat cea mai mare proporție de încălcări, 9 din 10 taxiuri măsurate conducând peste limita de viteză. Serviciile de transport și logistică sunt, de asemenea, două industrii cu o proporție mare de încălcări (82%). Dintre aceștia, cea mai mică proporție (51%) au înregistrat-o vehiculele de transport călători.

VEZI ȘI: Suedia: Doi șoferi români, responsabili pentru o amendă de 75.000 de euro

Folksam notează că proporția excesului de viteză ar putea fi redusă prin introducerea unor cerințe de siguranță a traficului la achiziția de mijloace de transport și prin utilizarea sporită a sistemelor de asistență tehnică pentru adaptarea vitezei. În Suedia, mai mult de 70 de vieți ar fi salvate anual dacă s-ar respecta limitele de viteză, susține Folksam, ceea ce în acest caz ar reprezenta mai mult decât fiecare al treilea deces în trafic.

Din aceeași categorie...

Back to top button