Suedia adoptă protocolul e-CMR și face un pas important spre digitalizarea transportului

Suedia adoptă protocolul e-CMR și face un pas important spre digitalizarea transportului
Suedia și-a confirmat angajamentul în ceea ce privește digitalizarea transportului de mărfuri prin aderarea la protocolul e-CMR.

La începutul lunii martie, Suedia s-a alăturat celor 25 de state care au aderat deja la protocolul e-CMR, versiunea digitală a Convenției Națiunilor Unite privind transportul de mărfuri (CMR), care deschide drumul spre digitalizarea transportului.

Suedia adoptă protocolul e-CMR și face un pas important spre digitalizarea transportului

Protocolul e-CMR contribuie la digitalizarea documentelor aferente transportului de mărfuri, fiind un instrument de sprijinire a creșterii eficienței lanțurilor de logistică, dar și a monitorizării ușoare a fluxurilor de mărfuri, în special cele purtătoare de accize sau cu risc sporit de fraudă.

e-CMR oferă toate beneficiile versiunii pe suport de hârtie (CMR), în plus, armonizează condițiile contractuale pentru mărfurile transportate rutier, facilitează controlul și monitorizarea transportului, oferă acces în timp real la informații, precum și dovada de încărcare și livrare a mărfii.

De asemenea, acesta reduce cu până la de trei sau patru ori costurile depozitarea hârtiilor, permite o administrare mai rapidă printr-o introducere redusă de date, o reducere a discrepanțelor la încărcare și descărcare, respectiv o viteză mai mare de facturare.

VEZI ȘI: Ministerul Muncii din Franța facilitează împrumutul forței de muncă între companii

Acum, când Suedia și majoritatea țărilor vecine au adoptat e-CMR, toate privirile sunt îndreptate spre Germania, țară care și-a arătat interesul în digitalizarea transportul rutier de mărfuri.

Lansată în 2011, versiunea digitală a Convenției Națiunilor Unite privind transportul de mărfuri (e-CMR) a fost adoptată în 25 de țări. Vă reamintim că printe aceste țări se află și România, care a aderat la protocolul e-CMR în ianuarie 2019, în urma solicitărilor venite din partea UNTRR.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.