Pachet de Mobilitate

Suedia: Amendă de 5.700 de euro pentru nereguli privind detașarea șoferilor

Guvernul suedez a stabilit o amendă de 60.000 de coroane (aproximativ 5.700 de euro) pentru companiile de transport din străinătate care nu respectă regulile privind detașarea șoferilor.

Ieri, parlamentul suedez a votat în favoarea propunerii guvernului de a implementa cele mai noi prevederi din Pachetul de Mobilitate. Noile decizii se vor aplica de la 15 iunie.

Suedia: Amendă de 5.700 de euro pentru nereguli privind detașarea șoferilor

Acestea includ cerințe mai stricte pentru companiile de transport din străinătate de a raporta muncitorii detașați, de fiecare dată când aceștia lucrează temporar pe teritoriul Suediei.

Astăzi, guvernul a decis că transportatorii străini care nu pot arăta la controale o copie a declarației de detașare vor primi o amendă de 60.000 de coroane. Amenda este egală cu cea pentru cabotaj ilegal din Suedia, cea mai mare aplicată în UE.

VEZI ȘI: Test Volvo FH 500 I-Save: Economistul cu mușchi

Controalele în trafic pot fi efectuate de poliție sau vameși. De asemenea, Agenția Suedeză de Transport trebuie să pregătească o strategie de supervizare a controalelor privind detașarea șoferilor.

”Salariile și condițiile din Suedia trebuie să se aplice tuturor șoferilor de camioane care conduc pe drumurile noastre. De aceea am introdus sancțiuni mari pentru companiile care exploatează șoferii străini”, a spus ministrul Infrastructurii din Suedia, Tomas Eneroth.

Reamintim că un șofer detașat trebuie plătit cel puțin cu salariul minim dintr-o țară în care face operațiuni de cabotaj sau transport internațional nebilateral. Regulile detașării nu se aplică pentru operațiunile de transport internațional bilateral, în care marfa se încarcă sau descarcă în țara de înmatriculare a camioanelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button