Știri

Suedia aprobă definitiv folosirea combinațiilor de 34 de metri lungime

Suedia va aproba definitiv folosirea combinațiilor de 34 de metri lungime, cu două semiremorci normale, testate în țară încă din 2015.

În curând, lungimea combinațiilor de vehicule permise în Suedia va crește la 34,5 metri, față de 25,25 metri în prezent. Astfel, autotractoarele cu două semiremorci normale vor putea circula permanent, fără nevoia de aprobări speciale.

Suedia aprobă definitiv folosirea combinațiilor de 34 de metri lungime

Totuși, noile combinații vor putea circula doar cu o viteză maximă de 80 km/h și doar pe anumite trasee desemnate. Suedezii au anunțat că vor introduce și noi semne rutiere, destinate special acestor vehicule.

Principala motivație a autorităților este legată de mediu

Suedezii au calculat că folosirea pe scară largă a acestor combinații va aduce economii substanțiale de carburant și emisii.

VEZI ȘI: Suedia are cele mai mari amenzi pentru cabotaj ilegal din UE

O simplă formalitate mai rămâne de îndeplinit pentru ca noua decizie să devină definitivă. Autoritățile naționale pregătesc în prezent un raport despre noile reguli, care va fi înaintat în curând Comisiei Europene.

Combinațiile cu două semiremorci normale sunt deja utilizate în traficul general din Finlanda. Spaniolii au început și ei de câțiva ani testele, iar ultima țară care urmează această tendință este Danemarca. Olandezii au vrut și ei să testeze aceste combinații, dar testele inițiale au arătat că acestea sunt nepotrivite cu infrastructura actuală.

Din aceeași categorie...

Back to top button