In Focus

Din ce în ce mai multe cazuri de cabotaj ilegal descoperite în Suedia

În puțin peste două luni din acest an, Poliția a descoperit 75 de cazuri de cabotaj ilegal în Suedia. Dacă va continua în acest ritm, 2021 va spulbera recordul de contravenții legate de cabotaj stabilit în 2020.

Potrivit statisticilor poliției, în 2020 s-au înregistrat în Suedia 272 de cazuri de cabotaj ilegal, în creștere cu 14,3% față de 2019 (238 de cazuri descoperite). În 2018 au fost 221, iar în 2017, anul în care poliția suedeză a decis să crească numărul acestor inspecții, au fost doar 65.

Din ce în ce mai multe cazuri de cabotaj ilegal descoperite în Suedia

Privind aceste cifre, am putea trage concluzia că numărul de curse ilegale în regim de cabotaj din Suedia a crescut în ultimii ani. O altă explicație ar fi metodele tot mai precise de control, care fac să crescă numărul de contravenții.

”În 2017 am decis să creștem numărul de inspecții pentru cabotaj. A mers puțin mai greu la început, dar între timp am intensificat eforturile de pregătire a polițiștilor în acest domeniu. De aceea, am putut descoperi tot mai multe cazuri”, a declarat Erling Andersson, responsabil pentru controlul traficului comercial la poliția suedeză.

VEZI ȘI: Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe toate axele în Suedia

Agenția Suedeză de Transport a raportat în 2020 un număr de 284 de decizii de cabotaj ilegal, ceva mai mult decât în statisticile poliției. Potrivit agenției, diferența este cauzată de întârzierea unor decizii, mai multe cazuri din 2019 fiind soluționate abia în 2020.

Începând din 2017, Poliția suedeză a alocat anual aproximativ 2,5 de milioane de euro pentru activitatea de control asupra transporturilor în regim de cabotaj.

Din aceeași categorie...

Back to top button