Știri

Suedia Creativă în parcul Herăstrău

Ambasada Suediei la Bucureşti şi Business Sweden în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution organizează între 13 – 15 iunie la Suedia Creativă, un eveniment prin care aduce în atenţia publicului românesc cultura, tradițiile și muzica suedeze, la Roabă de Cultură.

Suedia, unul dintre liderii mondiali în inovaţie, își mută granițele în Parcul Herăstrău, pe pajiștea Roabei de Cultură. Vor fi trei zile în care cuvintele cheie vor fi inovație, dezvoltare durabilă, cultură, design, modă, muzică, filme.

Suedia Creativă în parcul Herăstrău

Creativitatea şi grijă faţă de mediu, valori promovate de sociatetea suedeză se vor regăsi în toate activităţile de pe pajişte: ateliere creative, concerte, jocuri pentru copii, relaxare, modă, proiecţii de film. Într-un cuvânt: timp de calitate petrecut cu prietenii şi familia în natură.

Suedia Creativă” este un concept creat de către Ambasada Suediei şi Business Sweden, iar împreună cu companiile suedeze din România dorim să prezentăm exemple suedeze de inovaţie, cultura şi dezvoltare durabilă publicului românesc. Sperăm ca evenimentele prezentate în aceste trei zile să inspire şi să fie de interes, iar Suedia Creativă să aibă o continuitate. Vă aşteptam cu drag la Roabă de Cultură în Parcul Herestrau!”, a declarat Excelenţa Sa, Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei.

Roaba de Cultura

Ne bucurăm să primim pe pajiştea Roabei de cultură invitaţi de seamă şi să fim gazda unui eveniment atât de special – Suedia Creativă. Timp de trei zile, bucureştenii vor avea ocazia să afle mai multe informaţii despre cultura suedeză, tradiţii, obiceiuri prin activităţi dintre cele mai diverse: muzica, sport, zona de relaxare, workshop-uri de reciclare creativă, film. Vă aşteptam în număr cât mai mare pentru a vă bucura de un festival al culturii suedeze în natură”, a spus Raluca Fiser, preşedintele Asociaţiei Green Revolution.

Suedia Creativă înseamnă trei zile de:

  1. Muzica de calitate Kim Cesarion invitat special, în concert – un artist foarte cunoscut din Suedia, un muzician clasic instruit, a cărui melodie „Undressed” a fost un hit în multe ţări din Europa, vine la Roabă de cultură să facă spectacol.
  2. Ateliere de pictură a căluţului Dalahäst –ateliere prin care vă facem cunoştinţă cu tradiţionalul cal suedez. Sculptat în lemn, originar din provincia Dalarna, calul Dalahäst este una dintre cele mai cunoscute jucării pentru copii, iar acum copiii din Bucureşti vor avea ocazia să-şi pună amprenta asupra lor.
  3. Relaxare şi cafea bună – zona de relaxare şi muzică de calitate, ateliere creative şi multă voie bună.
  4. Cursuri de prim ajutor – Suedezii sunt recunoscuţi pentru dragostea lor pentru natură şi pentru interesul lor pentru o viaţă sănătoasă, iar cursurile de prim ajutor încurajează această preocupare.
  5. Frumuseţe şi stil de viaţa – atmosferă relaxată, cu activităţi de evaluare corporală, cursuri şi sesiuni de machiaj şi nutriţie.
  6. Ateliere de reciclare creativă – Suedia este cea mai nepoluată ţară din Europa, iar atelierele de reciclare creativă demonstrează importanţa pe care suedezii o acordă reciclării şi reutilizării resurselor.
  7. Sport şi mişcare – sesiuni de sport şi o atmosferă plină de energie pe pajiştea Roabei de cultură, un exemplu al modului în care suedezii aleg să-şi petreacă timpul liber.
  8. Jocurile Copilăriei – copiilor le sunt dedicate o serie de activităţi, prin care se pot distra: jocuri, show-uri de magie, de improvizaţie şi multe alte surprize.

Începând cu 2011, proiectul Roabă de cultură a reuşit să atragă publicul bucureştean către o alternativă de petrecere a timpului liber. Spaţiul verde din Herăstrău a devenit un nod cultural pentru trecători, publicul cunoscător şi publicul larg, peste 100.000 de persoane bucurându-se de activităţi desfăşurate pe pajişte.

Din aceeași categorie...

Back to top button