InfrastructuraȘtiri

Suedia a inaugurat prima autostradă electrificată din lume

Suedia a inaugurat prima autostradă electrificată din lume, iar Scania este primul producător al cărui camion a parcurs primii doi kilometri de pe aceasta.

Prima autostradă electrificată din lume a fost inaugurată la Gävle în mijlocul Suediei de către un camion Scania G 360 4×2 Euro VI special conceput, această premieră mondială fiind considerată un pas important spre un transport durabil.

Suedia a inaugurat prima autostradă electrificată din lume

Noua tehnologie lansată în cadrul unui moment festiv, la care au participat pe lângă miniștrii guvernului suedez și personalități din sectorul public, comunitatea de afaceri, presa internațională și autoritatea regională ce are în grijă porțiunea de autostradă electrificată, este rezultatul mai multor ani de cooperare între guvernul suedez respectiv sectorul public și privat, atătând totodată angajamentului Suediei în dezvoltarea de soluții de transport durabile.

Scania și Siemens și-au unit tehnologiile
Claes Erixon, director în cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare al Scania, a descris modul în care camionul Scania a fost echipat cu un colector de putere, a cărui pantograf este montat pe rama din spatele cabinei. Acesta se conectează la liniile electrice aeriene care sunt situate deasupra primei benzi a autostrăzii, folosind tehnologia conductivă creată de Siemens.

VEZI ȘI: Piața europeană de vehicule comerciale este în creștere

Camionul se poate conecta și deconecta la linia electrică aeriană în mod liber în timp ce se află în mișcare, acesta funcționând ca un vehicul electric, pe porțiunea electrificată și ca un hibrid în momentele când rulează deconectat. Toate camioanele Scania care vor fi folosite pe această “e-highway” sunt hibride, folosesc biocombustibil și sunt certificate Euro VI.

Noua tehnologie este un pionierat între Scania și Siemens, cu sprijinul diferitelor organisme suedeze din sectorul privat și public, inclusiv Administrația suedeză de transport, Autoritatea Regională Gävleborg, Autoritatea pentru Energie suedeză și Vinnova.

Bun pentru mediu, creștere economică și locuri de muncă
La lansare porțiunii de autostradă electrificată au participat minisștrii transporturilor și energiei din Suedia. Ambii miniștri au fost foarte impresionați de tehnologie, declarând că aceasta este la fel de bună pentru mediu, creșterea economică și locurile de muncă din Suedia.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button