Știri

Suedia relaxează temporar regulile privind perioadele de condus

Până la 2 martie, Suedia va utiliza noi reguli privind perioadele de condus și odihnă, din cauza numeroaselor cazuri de șoferi aflați în carantină.

Guvernul suedez a introdus temporar această măsură, în perioada 1 februarie – 2 martie, din cauza numeroaselor cazuri de infectări cu coronavirus din țară.

Suedia relaxează temporar regulile privind perioadele de condus

Companiile de transport se confruntă cu un absenteism ridicat al șoferilor, carantinați după ce ei sau un membru al familiei s-au îmbolnăvit.

Relaxarea se aplică atât la timpii de condus, cât și la unele perioade de odihnă. De exemplu, perioada zilnică de condus poate fi crescută până la 11 ore.

De asemenea, perioada săptămânală poate fi extinsă la 60 de ore, iar cea pe două săptămâni la 120 de ore. Până la 2 martie nu mai este obligatorie nici compensarea perioadelor de odihnă săptămânală redusă.

VEZI ȘI: Introducerea codului țării la graniță: Olanda anunță controale relaxate

Totuși, în ce privește programul zilnic, șoferul este în continuare obligat să ia o pauză de 45 de minute la fiecare 4,5 ore de condus. De asemenea, pauza zilnică de 9 ore rămâne obligatorie.

Noile reguli se aplică doar pe teritoriul Suediei, atât șoferilor angajați la companii locale, cât și celor de la companii străine. Teoretic, șoferii implicați în transport internațional pot arăta la controalele din afara Suediei o copie a regulamentului suedez cu excepția din următoarea lună, care poate fi descărcată de aici (în limba suedeză).

Din aceeași categorie...

Back to top button