EconomicTop News

Suedia va reduce temporar taxele pe combustibili

Taxele pe combustibili urmează să scadă în Suedia, pe măsură ce guvernul încearcă să compenseze o creștere rapidă anticipată a acestora.

Ministrul finanțelor din Suedia a prezentat un pachet de măsuri temporare de compensare a prețurilor ridicate, generate de războiul din Ucraina, care afectează piețele de combustibili, exporturile agricole și pe cele financiare.

Suedia va reduce temporar taxele pe combustibili

„Creșterea prețurilor pe care o vedem de mult timp se datorează războiului din Ucraina, iar creșterea bruscă a prețului la energie și combustibili este direct legată de invazia rusă”, spune ministrul finațelor publice din Suedia, Mikael Damberg.

Cea mai relevantă pentru industria de transport o reprezintă reducerea taxelor pe combustibili cu 1,30 coroane/litru (0.12 euro) la pompă, pe lângă deja anunțata reducere de 0,5 coroane/litru.

Pachetul de măsuri ar urma să fie aplicat începând cu 1 iunie 2022 și să fie mențiunut până la 31 octombrie 2022.

VEZI ȘI: Piața de remorci vest-europeană continuă recuperarea după criza COVID

Conform guvernului, reducerea taxelor pe combustibili ar costa aproximativ 3,7 de miliarde de coroane (aprox. 350 de milioane de euro), în timp ce compensațiile pentru proprietarii de mașini ar adăuga alte 4 miliarde de coroane.

De asemenea, alte 3,9 miliarde de coroane din buget vor fi utilizate pentru a-i determina pe consumatori să cumpere vehicule ecologice, de exemplu.

Pachetul de măsuri trebuie aprobat de Parlament.

Din aceeași categorie...

Back to top button