Camioane

Ce sunete suplimentare emit camioanele electrice Volvo (VIDEO)

Volvo a dezvoltat sunete diferite pentru perioadele accelerare, încetinire, staționare și mers cu spatele.

Pentru că sunt foarte silențioase, camioanele electrice Volvo au nevoie de sunete suplimentare de avertizare a pietonilor, bicicliștilor și altor participanți la trafic.

De la 1 iulie 2021, vehiculele electrice noi vândute în UE trebuie să emită un anumit nivel de sunet atunci când călătoresc cu viteze sub 20 km/h. Volumul sunetului este proporțional cu viteza, iar la 20 km/h trebuie să fie de cel puțin 56 de decibeli.

Ce sunete suplimentare emit camioanele electrice Volvo (VIDEO)

Cum camioanele electrice Volvo sunt mult mai silențioase, ele au nevoie de sunete suplimentare de avertizare. ”De mici am învățat să ne bazăm în trafic nu doar pe ce vedem, dar și pe ce auzim. Așa că de multe ori nici nu ne uităm înainte să traversăm o stradă, dacă nu auzim zgomote. Sperăm ca noile sunete de avertizare să facă atenți pietonii și bicicliștii aflați în apropierea camioanelor noastre electrice”, a explicat Anna Wrige Berling, director de siguranță a traficului și produselor la Volvo Trucks.

Noile sunete au fost dezvoltate de experții în acustică ai grupului Volvo. Ele au fost testate riguros pentru a fi suficient de perceptibile, dar în același timp să fie plăcute pentru șofer și ceilalți participanți la trafic.

De asemenea, sunetele sunt proiectate pentru a nu trece prin pereți, urmând a fi auzite doar de cei de pe stradă, nu și de locuitorii din zonă. Volvo a dezvoltat patru sunete diferite, pentru momentele de accelerare, încetinire, staționare (echivalent funcționării la ralanti a motoarelor diesel) și mers cu spatele.

VEZI ȘI: Volvo a achiziționat producătorul elvețian de camioane electrice Designwerk

Volvo a anunțat recent că va începe în acest an să primească comenzi pentru alte trei modele de camioane electrice grele. Astfel, portofoliul european de camioane electrice al suedezilor va ajunge la 5 modele de tonaj mediu și greu (FL Electric, FE Electric, FM Electric, FMX Electric și FH Electric), cel mai complet din piață în acest moment.

”Camioanele electrice vor deveni prezențe din ce în ce mai obișnuite în trafic. Prin adăugarea noilor sunete, suntem încântați să combinăm călătoria spre transportul cu zero emisii cu obiectivul nostru de zero accidente”, a mai spus Anna Wrige Berling.

Din aceeași categorie...

Back to top button