BusSustenabilitateTop News

Sustainable Bus Awards 2022: Câștigătorii sunt Solaris, Isuzu și MAN

Sustainable Bus Awards 2022 și-a ales câștigătorii: Solaris Urbino 15 LE Electric, Anadolu Isuzu Kendo 13 CNG și MAN Lion’s Coach au fost încoronați la categoriile Urban, Intercity și Autocare.

Premiile Sustainable Bus sunt primele și singurele din Europa care recunosc meritele producătorilor de autobuze în domeniul sustenabilității. A cincea ediție s-a încheiat la finalul săptămânii trecute. Solaris Urbino 15 LE Electric este un autobuz BEV care împinge granițele electromobilității și în afara centrelor urbane. Isuzu Kendo 13 CNG are o autonomie compatibilă cu serviciile interurbane și beneficii de mediu datorită utilizării gazului natural comprimat. MAN Lion’s Coach ridică nivelul de confort și sustenabilitate în segmentul autocarelor pentru distanțe lungi.

Sustainable Bus Awards 2022: Câștigătorii sunt Solaris, Isuzu și MAN

Premiile Sustainable Bus Awards 2022 au fost decernate într-o ceremonie online la care au participat reprezentanți ai UITP și Busworld. Juriul reprezintă publicații specializate de top din 7 țări europene: Mobilités Magazine (Franța), Busfahrt (Germania), AUTOBUS (Italia), infoTrucker (România), Revija Tranzit (Slovenia), Carril Bus (Spania), Bus and coach professional (Marea Britanie).

Sustainable Bus Awards 2022: Câștigătorii sunt Solaris, Isuzu și MAN

”Am lansat primul nostru autobuz electric în urmă cu zece ani. În acel moment era un vehicul foarte inovator, dar autobuzele electrice sunt astăzi o realitate în multe orașe europene. Împingerea limitelor, planificarea viitorului și crearea de noi soluții sustenabile de mobilitate sunt valorile noastre”, a comentat Mateusz Figaszewski, director departamentului E-mobility Development la Solaris Bus & Coach.

”Întreaga companie Anadolu Isuzu este mândră și bucuroasă. Un viitor sustenabil pentru planeta noastră trebuie să fie preocuparea tuturor, indiferent de industria în care activează. Nu vedem sustenabilitatea doar ca o destinație, ci ca o călătorie în timpul căreia putem dezvolta tot mai multe soluții inovatoare”, a spus și Tugrul Arikan, Director General Manager al Anadolu Isuzu.

”În situația actuală dificilă a pieței, este important ca operatorii să dispună de vehicule pe care se pot baza 100%, precum Lion’s Coach. Vedem sustenabilitatea ca un element de bază pentru a putea supraviețui în competiția globală. De aceea ne alegem atent furnizorii de materii prime și dezvoltăm noi produse sustenabile. Autobuzele și autocarele MAN vor funcționa cu carburanți alternativi în viitor, iar Lion’s Coach este deja total compatibil cu HVO și biodiesel”, a declarat Rudi Kuchta, șeful unității de autobuze a MAN Truck&Bus.

Sustainable Bus Award 2022 (Autobuze urbane): Solaris Urbino 15 LE Electric

Arhitectura cu 3 axe îmbunătățește confortul și stabilitatea lui Solaris Urbino 15 LE Electric, care poate fi omologat atât pentru Clasa 1, cât și Clasa 2. Modelul este echipat cu un pachet complet de sisteme de siguranță de ultimă generație, dar și de sisteme de monitorizare și localizare în timp real. Urbino 15 LE Electric este primul autobuz echipat cu motor central CeTrax produs de ZF. Modelul dispune de 6 pachete de baterii, cu o capacitatea totală de 470 kWh. Încărcarea se face în standard prin conector plug-in, iar opțional și prin pantograf.

Sustainable Bus Award 2022 (Autobuze urbane): Solaris Urbino 15 LE Electric

Sustainable Bus Award 2022 (Autobuze interurbane): Isuzu Kendo 13 CNG

Cu un pachet complet de instrumente electronice și servicii de administrare a flotei, vehiculul are emisii foarte scăzute, datorită motorului Cummins CNG de 320 CP. Pe lângă beneficiile de mediu, acesta oferă peeformanțe dinamice echivalente cu ale motoarelor diesel. Isuzu Kendo 13 CNG are cele mai mari rezervoare din segmentul său. Acestea sunt plasate în plafon, fără a afecta înălțimea totală, spațiul pentru bagaje sau designul vehiculului. În plus, 81% dintre componentele vehiculului sunt reciclabile.

Sustainable Bus Award 2022 (Autobuze interurbane): Isuzu Kendo 13 CNG

Sustainable Bus Award 2022 (Autocare): MAN Lion’s Coach

Lion’s Coach a impresionat juriul din mai multe motive. Cea mai lungă versiune poate găzdui până la 61 de pasageri, având cele mai mici emisii de CO2 per pasager. Motorul de 510 CP este 100% compatibil cu carburanți alternativi precum HVO sau biodiesel. Cuplul maxim este disponibil la turații foarte mici, cu beneficii clare pentru eficiența generală a vehiculului. Acesta este echipat cu cele mai noi instrumente de conectivitate, care permit întreținerea predictivă sau administrarea flotei. Nu în ultimul rând, noua generație de scaune este fabricată din materiale reciclabile.

Sustainable Bus Award 2022 (Autocare): MAN Lion’s Coach

Din aceeași categorie...

Back to top button