Știri

Sute de camioane au protestat astăzi împotriva prețului RCA

Exasperați de prețul uriaș al polițelor RCA, transportatorii și șoferii români au protestat în această dimineață pe centurile de ocolire a mai multor orașe din țară, acesta fiind începutul unui amplu protest pregătit de transportatori în fața Guvernului Românie.

Din data 17 august 2016, transportatorii români au implementat proteste în diferite părți ale țării, camioanele deplasându-se cu viteze foarte mici și claxonând. Companiile protestează împotriva creșterii primelor de asigurare RCA.

Deocamdată, mobilizarea care se dorește a fi una generală, este un marș lent timp de două ore pe zi – în fiecare zi de luni între orele 10:00 – 12:00 – de-a lungul șoselelor de centură ale principalelor orașe din România, dar acțiunile ar putea crește în intensitate în cazul în care Guvernul nu va lua măsuri.

Sute de camioane au protestat astăzi împotriva prețului RCA

Reprezentații principalelor asociații de transport din România s-au declarat mulțumiți de rezultatele primelor acțiuni concrete în strada. Spre exemplu, pe centura de ocolire a orașului Suceava au protestat între 10:30 și 11:00 pe traseul Burdujeni-Bazar-Traian Vuia-Gh. Doja-Centură, atât sâmbătă cât și luni aproximativ 70 de camioane.

VEZI ȘI: UNTRR împarte pliante cu “Protest RCA” la intersecția A1 cu Centura București

Și pe centura de ocolire a orașului Arad, au protestat în această dimineață peste 300 de camioane.

După cum bine cunoașteți cu toții, prețul RCA a explodat pentru vehiculele comerciale cu masa totală mai mare de 3.5 tone, deținute de companiile ce au ca domeniu principal de activitate transporturile, indiferent de clasa Bonus-Malus.

Noile prime de asigurare pentru un vehicul cu o greutate totală mai mare de 16 tone – clasa B0 a ajuns în prezent la prețul de 22.000 lei pentru un an, față de 4.000 lei cât era în 2014, iar pentru un vehicul 3.5 tone acesta a ajuns aproximativ 4.000 lei.

Protest RCA pe Centura AraduluiAm revenit si cu video de la protestul RCA de pe Centura Aradului. #infotrucker #live #crizaRCA

Posted by Infotrucker on Monday, August 22, 2016

 

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button