Știri

Sute de camioane rusești blocate la granițele cu Polonia și Ucraina

Haos în transportul din Europa de Est. Sute de vehicule de transport marfă din Rusia sunt în prezent blocate în coadă la granița dintre Belarus și Lituania, și nu pot trece în Europa de Vest.

Motivul? Ucraina și Polonia au închis granițele începând cu 1 februarie 2016, atunci când a expirat acordul de tranzit cu polonezii. Camionagiilor ruși le-a rămas doar varianta de tranzit prin orașul lituanian Klaipeda, unde camioanele sunt urcate și transferate pe feribot, cozile fiind de cel puțin 48 de ore. Fără acordul cu Polonia, Lituania a rămas astfel singura alternativă pentru conducătorii auto ruși.

În conformitate cu transportatorii afectați de această decizie „polonezii dețin dreptul exclusiv pentru trecerea de mărfuri, astfel încât nimeni altcineva nu poate face acest lucru”.

Potrivit postului de știri Euronews, care a publicat mai multe știri de la izbucnirea războiului în Ucraina de Est, în Kiev, naționaliștii au împiedicat trecerea camioanelor rusești, iar începând cu luni, săptămâna trecută, guvern a spus și el stop camioanelor de marfă cu numere de Rusia.

Potrivit Ministerului Transporturilor de la Kremlin, mai mult de 100 de camioane rusești sunt blocate în mai multe regiuni din Ucraina și mai mult de 500 nu au putut să tranziteze spre Uniunea Europeană. Guvernul ucrainean la rândul său, acuză Federația Rusă de încălcarea regulilor și procedurilor din comerțul mondial.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Credit foto: www.worldbulletin.net

Din aceeași categorie...

Back to top button